24
september

Autisme en communicatie

Lier Dienstencentrum De Rosmolen
Getuigenis
Infomoment

Hoe communiceer je het beste met iemand die autisme heeft? Hoe maak je iets duidelijk aan een kind of volwassene die daar juist heel wat moeilijkheden mee ondervindt? Tijdens de uiteenzetting wordt het inzicht in autistisch denken vertaald naar een aangepaste concrete, visuele communicatiestijl. Kris werkt als auticoach en is persoonlijk betrokken bij autisme als ouder en partner. Chris is een 54-jarige vrouw met autisme. Zij is ook mama van een volwassen zoon met autisme. Chris is een echte ervaringsdeskundige die graag haar ervaringen met anderen deelt. Zij heeft zich tevens verdiept in verbindende communicatie, die ze in haar dagelijkse leven ook toepast. Door empathisch te luisteren hoor je wat de ander echt nodig heeft, ook al is de boodschap niet helemaal duidelijk of zitten er verwijten in. Maar als je echt luistert naar de ander en daarbij respect hebt voor de noden van de ander én van jezelf, kun je verbinding creëren en ook op een krachtige manier zeggen wat jij zelf nodig hebt. Zo kun je zelfs in conflicten vaak tot een oplossing komen. Na de inleiding van Kris en Chris is er ruim tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen en ideeën.

FacebookTwitterShare
Wanneer
19u30-22u00
Waar

Dienstencentrum De Rosmolen
Pettendonk 37
2500 Lier
België

Organisator
VVA
Spreker
Kris De Groot
Chris Van der haegen
Contact
Ingeborg Zając
0471/284220
ingeborg.zajac@skynet.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

28
september
Kessel-Lo Café Tempo
Workshop

Communicatie

Deze activiteit is een geleid kringgesprek rond communicatie waarbij ook enkele ervaringsmomenten worden voorzien.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.

16
november
Gent Online
Infomoment

Autisme en communicatie - ONLINE

Hoe communiceer je het beste met iemand die autisme heeft? Hoe maak je iets duidelijk aan een kind of volwassene die daar juist heel wat moeilijkheden mee ondervindt? Tijdens de uiteenzetting wordt het inzicht in autistisch denken vertaald naar een aangepaste concrete, visuele communicatiestijl. Kris werkt als auticoach en is persoonlijk betrokken bij autisme als ouder en partner. Na de inleiding van Kris is er tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen en ideeën.

Na inschrijving krijg je een link voor deelname aan deze online activiteit toegestuurd.

Kris De Groot
26
november
Lier DC De Rosmolen
Praatavond

Autisme en taal

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. We praten over autisme en taal. Er wordt een korte inleiding voorzien met enkele anekdotes over letterlijk taalgebruik.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.