22
mei

Autisme en puberteit

Sint-Michiels (Brugge) Wijkcentrum Xaverianen
Infoavond

De puberteit is ook voor jongeren met autisme en hun ouders een woelige periode die gekenmerkt wordt door heel wat veranderingen en uitdagingen. Waar kun je als ouders best aandacht voor hebben? Waar hebben jongeren met autisme nood aan tijdens dit groeiproces? Kathleen Peeters zet zich al 19 jaar vol passie in voor mensen met autisme, waarvan meer dan 11 jaar bij Tanderuis vzw als thuisbegeleidster bij kinderen en adolescenten. Als oplossingsgericht systeempsychotherapeute heeft ze bijzondere aandacht voor de wensen en sterktes van mensen met autisme en hun netwerk. Na de inleiding van Kathleen is er tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

FacebookTwitter
Wanneer
19u30-22u00
Waar

Wijkcentrum Xaverianen
Xaverianenstaat 1
8200 Sint-Michiels (Brugge)
België

Spreker
Kathleen Peeters
Contact
Freeny
vvabrugge@outlook.com
0473/213384

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

23
mei
Lier Dienstencentrum Rosmolen
Getuigenis
Infoavond

Omgaan met prikkels

De zintuigen van mensen met autisme raken sneller overprikkeld. De zintuigen even tot rust kunnen brengen is dan ook geen overbodige luxe. Stinne legt uit hoe dit komt en verkent manieren om hiermee om te gaan. Meditatie, mindfulness, snoezelen, sporten, ... Wat is het en hoe kan dit ons helpen? Evelien getuigt over haar ervaringen. Evelien is een 39-jarige vrouw, zij kreeg in 2018 zelf de diagnose autisme en ADD. Ze behaalde een bachelordiploma sociaal werk en werkt als maatschappelijk assistent. Evelien is getrouwd en heeft een hoogbegaafde zoon met autisme en ADHD. Er is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Stinne Schaerlaecken
Evelien
11
juni
Sint-Niklaas Huis van het kind (Site Mozaïek)
Infoavond

Autisme en probleemgedrag

Ouders en dienstverleners worden regelmatig geconfronteerd met moeilijk (interpreteerbaar) gedrag bij hun kind. We zoeken uit waarom mensen met autisme dit gedrag vertonen, hoe je achter de oorzaken kunt komen en wat je er eventueel aan kunt doen. Steeds weer blijkt hoe moeilijk zij het hebben om te overleven in een voor hen chaotische omgeving. We zoeken naar mogelijkheden en middelen om hen te begeleiden opdat ze zich in deze wereld wat meer thuis kunnen voelen. Kathleen Peeters zet zich al 19 jaar vol passie in voor mensen met autisme, waarvan meer dan 11 jaar bij Tanderuis vzw als thuisbegeleidster bij kinderen en adolescenten. Als oplossingsgericht systeempsychotherapeute heeft ze bijzondere aandacht voor de wensen en sterktes van mensen met autisme en hun netwerk. Na de inleiding van Kathleen is er tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Kathleen Peeters
13
juni
Gent BlinkHuis
Getuigenis

Omgaan met prikkels

De zintuigen van mensen met autisme werken anders. Els is een vrouw met autisme. Zij vertelt hoe zij een wereld vol prikkels ervaart en welke mogelijkheden er zijn om met overprikkeling om te gaan. Nils is een man met autisme. Hij is geluidstechnieker en geluidskunstenaar en zal vertellen hoe hij omgaat met geluidsprikkels en hoe hij zijn prikkelgevoeligheid aanwendt als sterkte. Er is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Els De Bruycker
Nils