06
februari

Autisme en verbindend communiceren

Aarschot Den Abricot
Getuigenis
Infomoment

Op een verbindende manier communiceren is vaak niet vanzelfsprekend. Als daarbij nog één of beide gesprekspartners autisme hebben, kan dat een extra uitdaging zijn. Deze avond bekijken we de complexiteit van communicatie en gaan we aan de slag met het dynamische communicatiemodel van Marshall Rosenberg. Het wordt een interactieve avond, waar jouw eigen 'moeilijke' gesprekken aan bod kunnen komen. Je gaat naar huis met extra inzichten in verbindend communiceren. Kristel Binnemans is coördinator van ’t pASSt, een organisatie gedragen voor en door mensen met autisme en hun omgeving. Voor Kristel is iedere stap pas geslaagd als zij mensen in verbinding laat komen met zichzelf en anderen. Dit vanuit het geloof in talenten van éénieder, in het onthullen van mensen en hun verborgen talenten, in de keuze om te denken vanuit oplossingen en in het creëren van mogelijkheden. Er wordt tijdens deze avond ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
20u00-22u30
Waar

Den Abricot
Schaluin 95
3200 Aarschot
België

Organisator
VVA
Spreker
Kristel Binnemans
Contact
Brit Magnus
vva.regio.aarschot@outlook.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

28
september
Kessel-Lo Café Tempo
Workshop

Communicatie

Deze activiteit is een geleid kringgesprek rond communicatie waarbij ook enkele ervaringsmomenten worden voorzien.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.

16
november
Gent Online
Infomoment

Autisme en communicatie - ONLINE

Hoe communiceer je het beste met iemand die autisme heeft? Hoe maak je iets duidelijk aan een kind of volwassene die daar juist heel wat moeilijkheden mee ondervindt? Tijdens de uiteenzetting wordt het inzicht in autistisch denken vertaald naar een aangepaste concrete, visuele communicatiestijl. Kris werkt als auticoach en is persoonlijk betrokken bij autisme als ouder en partner. Na de inleiding van Kris is er tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen en ideeën.

Na inschrijving krijg je een link voor deelname aan deze online activiteit toegestuurd.

Kris De Groot
26
november
Lier DC De Rosmolen
Praatavond

Autisme en taal

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. We praten over autisme en taal. Er wordt een korte inleiding voorzien met enkele anekdotes over letterlijk taalgebruik.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.