27
maart

Autisme en vrije tijd - VOLZET (wachtlijst)

Online
Infomoment

Deze activiteit is volzet. Je kan je altijd nog inschrijven voor de wachtlijst.

Waarom is het invullen van vrije tijd dikwijls zo moeilijk voor iemand met autisme? Hoe kan je kinderen én volwassenen hierbij helpen? Tijdens deze interactieve online sessie geeft Miriam hierin meer inzicht, met enkele oefeningen en de mogelijkheid tot het bespreken van eigen vragen en ervaringen.

Miriam Perrone is mama van een dochter met autisme en kreeg in 2011 op 31-jarige leeftijd zelf de diagnose Asperger, een autismespectrumstoornis. Door middel van zelfstudie en professionele begeleiding leerde Miriam wat autisme kan zijn en kreeg ze inzicht in hoe een autistisch brein functioneert, en hoe het niét functioneert. Sinds 2014 geeft zij lezingen en vormingen over autisme in heel Vlaanderen. Miriam specialiseerde zich verder en behaalde de professionele bachelor 'Autismespectrumstoornissen' aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Ze is eveneens de auteur van het boek 'Autisme glASShelder uitgelegd'.

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
20u00-22u00
Waar
Organisator
VVA
Spreker
Miriam Perrone
Contact
vva@autismevlaanderen.be
078/152 252 (autismetelefoon)

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

29
maart
Wilsele GC De Bosstraat
Praatgroep

Autisme in een partnerrelatie

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Je kunt hier terecht om te praten over jouw persoonlijke ervaringen in een partnerrelatie waarbij autisme een rol speelt. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

Deze gespreksavonden zijn alleen bedoeld voor persoonlijk betrokkenen, niet voor beroepskrachten of studenten.

Dirk Horsten
29
maart
Online
Praatgroep

55-plussers met autisme

Het is niet omdat kinderen of volwassenen met autisme ouder in leeftijd worden, dat het autisme verdwijnt. Aangezien de diagnose autisme vaker gesteld wordt en onze bevolking vergrijst, zijn er in onze maatschappij ook steeds meer oudere mensen met autisme. Jammer genoeg gaat er naar hen vaak nog veel te weinig aandacht uit. Christine leidt de avond in en begeleidt het gesprek samen met Veerle.

Tijdens een online praatgroep krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Je kunt hier vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden.

Een praatgroep is alleen bedoeld voor persoonlijk betrokkenen, niet voor beroepskrachten of studenten.

 

 

Christine Delbar
Veerle Van Berckelaer
30
maart
Online
Infohuis Autisme

Online Infohuis Autisme

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme langskomen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.
De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. 
 

02
april
Sint-Amandsberg (Gent) Groot Begijnhof Sint-Elisabeth
Evenement/Actie

KEIvoorAutisme - Ontmoetingsdag

Op zondag 2 april 2023 organiseren de vier organisaties van de KEIvoorAutisme campagne – Liga Autisme Vlaanderen, Participate, sterkmakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme – een ontmoetingsdag in Gent in kader van Wereld Autisme Dag.

Wat staat er op het programma?
  • Je ontmoet er mensen met autisme en mensen uit hun netwerk
  • Je vindt er de infostandjes van onze organisaties
  • Doe mee aan de Kijk-de-KEItjes zoektocht
  • Je kan de tentoonstelling "Autisme in Beeld" bewonderen in de kerk
  • Je kan deelnemen aan ons kindvriendelijk autismeparcours met opdrachten doorheen het hele Begijnhof
  • Je kan je uitleven bij de volksspelen
  • Je kan je ter plekke aanmelden voor een geleide wandeling doorheen het Begijnhof
  • Je kan genieten van lekkers van het dessertbuffet en/of een drankje in de Sint-Jozef feestzaal
  • Je kan ons steunen door een eigen dessertje mee te brengen voor het dessertbuffet

Kom dan zeker langs op 2 april van 14u tot 17u in het Groot-Begijnhof in Gent.