04
april

Blue Run 4autism - GEANNULEERD

Gent Blaarmeersen
Evenement/Actie

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus die elkaar steeds sneller opvolgen, de richtlijnen van de overheid en de communicatie van experts ter zake, hebben we besloten om alle activiteiten t.e.m. 19 april te annuleren.

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het COVID-19 virus.

Tot na de paasvakantie (t.e.m. 19 april) worden dus alle activiteiten geannuleerd. Sessies van de basiscursus zullen verplaatst worden. Ook inleefsessies en inspiratiedagen zullen indien mogelijk verplaatst worden.

We volgen de situatie op de voet en communiceren alle updates asap via onze website en facebook. Dankjewel voor jullie begrip en geduld.

Het VVA-team.

 

Wanneer
14u - 17u
Waar

Blaarmeersen
Zuiderlaan 5
9000 Gent
België

Organisator
Vlaamse Vereniging Autisme
Contact
sofie@autismevlaanderen.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

24
september
Gent Online
Praatavond
Online

Bijpraten na de zomer - ONLINE - GEANNULEERD

Deze activiteit is geannuleerd wegens onvoldoende inschrijvingen.
Dit is een online praatavond ter vervanging van de geplande activiteit in Lier die omwille van corona geannuleerd werd.

Inschrijven is verplicht! De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

De avond

Tijdens deze online praatavond krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. We praten bij na de zomervakantie en wisselen tips uit. Wat ging er goed? Waar botste je tegenaan en wat kunnen we hieruit leren?

Na inschrijving krijg je een link voor deelname aan deze online activiteit toegestuurd.

Christine Delbar
08
oktober
Wachtebeke GC Cultuurhuis Safarken
Praatavond

Autisme en hobby's

Om de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen garanderen, is inschrijven voor deze activiteit verplicht. De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

De praatavond

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. We praten over autisme en hobby’s. David leidt de avond in, gevolgd door een gesprek en ervaringsuitwisseling.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.

Specifieke maatregelen voor de locatie: ter plaatse moet het circulatieplan worden gevolgd. Dit hangt overal duidelijk zichtbaar op, alsook de signalisatie. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bij het binnenkomen van het Cultuurhuis ga je direct naar het lokaal van de activiteit en houd je 1,5 m afstand van anderen. Als een afstand van 1,5 m gegarandeerd kan worden, mag het mondmasker af als je in de zaal zit. Bij verplaatsing (vb. bij vertrek, naar sanitair…) draag je steeds een mondmasker. Als de activiteit gedaan is, verlaat je direct het gebouw zodat de doorgangen zo veel mogelijk vrij blijven. Ontsmettende handgel is aanwezig. Ook is  ontsmettingsmiddel voorzien voor het ontsmetten van tafels, deurklinken enz. 
Gebruik sanitair: max. 2 pers. voor damestoiletten en 1 pers. voor herentoiletten.
Voorlopig is de toog in de foyer gesloten. Eten en drinken meebrengen is niet toegestaan.
Plat en bruisend water zijn beschikbaar aan het watertappunt in de linkergang.
Bedankt om met deze maatregelen rekening te houden!

14
oktober
Gent Online
Infomoment
Online

Omgaan met prikkels - ONLINE

Inschrijven is verplicht! De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

Inhoud

De zintuigen van mensen met autisme raken sneller overprikkeld. De zintuigen even tot rust kunnen brengen is dan ook geen overbodige luxe. Stinne legt uit hoe dit komt en verkent manieren om hiermee om te gaan. Meditatie, mindfullness, snoezelen, sporten, ... Wat is het en hoe kan dit ons helpen? Stinne komt uit een familie waar meerdere leden autisme hebben. Ze kreeg zelf de diagnose autisme 18 jaar geleden en werkt reeds 12 jaar bij VVA. Er is tijdens deze sessie tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Stinne Schaerlaecken
27
oktober
Gent Online
Getuigenis
Online

Feesten - ONLINE

Dit is een online getuigenis ter vervanging van de geplande activiteit in Lier die omwille van corona geannuleerd werd. 
Inschrijven is verplicht
! De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

Ingeborg is mama van een twaalfjarige zoon met autisme. Ingeborg vertelt over de moeilijkheden die mensen met autisme kunnen ondervinden tijdens de feestdagen. Als ervaringsdeskundige mama helpt zij mensen graag op weg met tips. Tijdens deze online getuigenis kan je via de chat vragen stellen. De moderators zullen enkele van deze vragen selecteren en deze worden na de getuigenis door Ingeborg beantwoord. Deelnemers kunnen ook via de chat met elkaar ervaringen uitwisselen tijdens de getuigenis.

Na inschrijving krijg je een link voor deelname aan deze online activiteit toegestuurd.

Ingeborg Zając