24
oktober

Goed in je vel in groep

Brasschaat Zaal Emino
Getuigenis

Mensen met autisme zijn vaak erg kwetsbaar. Ze hebben een grote nood aan begrip, erkenning en motivatie. Hoe kunnen we hen vaardigheden aanbrengen in het omgaan met sociaal lastige situaties zoals pesten, groepsdruk, agressie, grenzen aangeven... Hoe kunnen we hun zelfvertrouwen helpen opbouwen en verstevigen? Sanne kreeg in 2017 de diagnose van autisme op toen 31-jarige leeftijd. Bij een groep horen was voor haar altijd moeilijk, maar sinds de diagnose is voor haar duidelijker geworden hoe dit komt. Nu ervaart ze minder druk vanuit zichzelf om bij een groep te horen en maakt ze bepaalde, bewuste keuzes op momenten wanneer ze in groep functioneert. Laura heeft zelf autisme en is zus van een broer met autisme. Ze werkt als animator op kampen en is slachtoffer geweest van pesten. Grote groepen en zeker leeftijdsgenoten maken haar nog steeds nerveus of onzeker, maar ze zoekt hierin een weg en het gaat steeds beter. Na de getuigenissen van Sanne en Laura is ruim tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen en ideeën.

FacebookTwitter
Wanneer
20u00-22u30
Waar

Zaal Emino
Verhoevenlei 50
2930 Brasschaat
België

Organisator
VVA
Spreker
Laura Maas
Sanne
Contact
Kris De Groot
0495/460585
kris.degroot@amohele.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

17
oktober
Puurs CC Binder
Getuigenis
Infoavond

Autisme en angst

Hoe komt het dat sommige mensen met autisme dikwijls angsten hebben? Hoe ervaren mensen met autisme de emotie angst? Hoe gaan ze er zelf mee om? Wat hebben ze nodig van de omgeving om hun evenwicht terug te vinden? Kris werkt als auticoach en is persoonlijk betrokken bij autisme als ouder en partner. Chris is een 54-jarige vrouw met autisme. Zij is ook mama van een volwassen zoon met autisme. Chris is een echte ervaringsdeskundige die graag haar ervaringen met anderen deelt. Na de inleiding van Kris en Chris is er ruim tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen en ideeën.

Kris De Groot
Chris Van der haegen
17
oktober
Gent Vlaamse Vereniging Autisme
Infohuis Autisme

Infohuis Autisme • Gent

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme.

In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme vrijblijvend langslopen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene. De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. Je kan ter plekke ook interessante literatuur inkijken, een infopakket meenemen…

21
oktober
Alken Basisschool Sint-Joris
Partneravond

Partners in autisme • Alken

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

Carine Michiels
23
oktober
Sint-Michiels (Brugge) Wijkcentrum Xaverianen
Getuigenis

Stress en veerkracht

Mensen met autisme hebben vaker last van stress. Hoe overleef je in een wereld die je dagelijks stress en angsten bezorgt en onzeker maakt? Hoe houd je het hoofd boven water als persoon met autisme? Als partner/ouder van een persoon met autisme? Hoe help je hen om met stress te leren omgaan en veerkrachtiger te worden? Bram is papa van drie kinderen met autisme. Hij heeft zelf ook autisme en bipolaire klachten. Hij vertelt over zijn ervaringen en geeft graag raad en uitleg om anderen verder op weg te helpen. Na de getuigenis van Bram is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Bram