07
februari

Inleefsessie BIS - Westerlo

Westerlo (Voortkapel) Palok
Inleefsessie

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

Bij deze inleefsessie bis komen andere inleefmethodieken aan bod dan bij de gekende inleefsessie.

De inleefsessies autisme worden georganiseerd mede dankzij de steun van Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
19u30-22u00
Waar

Palok
Kapelplein 16
2260 Westerlo (Voortkapel)
België

Organisator
VVA
Spreker
Marc Peeters
Lea Witvrouwen
Contact
Lea Witvrouwen
lea.witvrouwen@telenet.be
0478/973419

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

29
maart
Online
Praatgroep

55-plussers met autisme

Het is niet omdat kinderen of volwassenen met autisme ouder in leeftijd worden, dat het autisme verdwijnt. Aangezien de diagnose autisme vaker gesteld wordt en onze bevolking vergrijst, zijn er in onze maatschappij ook steeds meer oudere mensen met autisme. Jammer genoeg gaat er naar hen vaak nog veel te weinig aandacht uit. Christine leidt de avond in en begeleidt het gesprek samen met Veerle.

Tijdens een online praatgroep krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Je kunt hier vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden.

Een praatgroep is alleen bedoeld voor persoonlijk betrokkenen, niet voor beroepskrachten of studenten.

 

 

Christine Delbar
Veerle Van Berckelaer
30
maart
Online
Infohuis Autisme

Online Infohuis Autisme

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme langskomen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.
De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. 
 

02
april
Sint-Amandsberg (Gent) Groot Begijnhof Sint-Elisabeth
Evenement/Actie

KEIvoorAutisme - Ontmoetingsdag

Op zondag 2 april 2023 organiseren de vier organisaties van de KEIvoorAutisme campagne – Liga Autisme Vlaanderen, Participate, sterkmakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme – een ontmoetingsdag in Gent in kader van Wereld Autisme Dag.

Wat staat er op het programma?
  • Je ontmoet er mensen met autisme en mensen uit hun netwerk
  • Je vindt er de infostandjes van onze organisaties
  • Doe mee aan de Kijk-de-KEItjes zoektocht
  • Je kan de tentoonstelling "Autisme in Beeld" bewonderen in de kerk
  • Je kan deelnemen aan ons kindvriendelijk autismeparcours met opdrachten doorheen het hele Begijnhof
  • Je kan je uitleven bij de volksspelen
  • Je kan je ter plekke aanmelden voor een geleide wandeling doorheen het Begijnhof
  • Je kan genieten van lekkers van het dessertbuffet en/of een drankje in de Sint-Jozef feestzaal
  • Je kan ons steunen door een eigen dessertje mee te brengen voor het dessertbuffet

Kom dan zeker langs op 2 april van 14u tot 17u in het Groot-Begijnhof in Gent.

17
april
Mechelen BlinkHuis Mechelen
Getuigenis
Infomoment

Wat is autisme?

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van autisme op iemands ontwikkeling? Welke invloed kan autisme hebben op ouders en op anderen? Hoe kunnen mensen met autisme ondersteund worden? Als ervaringsdeskundige beroepskrachten weten Stinne en Natalie dit thema boeiend en verhelderend toe te lichten. 
Tijdens deze infosessie brengen zij een kader, aangevuld met eigen ervaringen en veel tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling. Het is tijdens de ervaringsuitwisseling niet verplicht om mee te praten of jouw ervaringen te delen.

 

Stinne Schaerlaecken
Natalie Deviaene