10
maart

Op vakantie gaan

Voortkapel-Westerlo Palok
Korte getuigenis met ervaringsuitwisseling

Sanne gaat regelmatig alleen op reis sinds ze weet dat ze autisme heeft. Ze boekte haar eerste solo-reis op de dag waarop ze de diagnose kreeg. In deze korte getuigenis vertelt Sanne waarom een eerdere groepsreis écht niet leuk was, waarom ze nood heeft aan alleen op reis gaan, hoe ze zo’n reis aanpakt, welke hulp ze hierbij inschakelt en ook waarom ze het zo fantastisch vindt om zulke reizen te maken. Sanne kreeg in 2017 de diagnose van autisme op toen 31-jarige leeftijd. Sinds de diagnose zijn voor haar veel dingen duidelijk geworden en maakt ze voor zichzelf bewuste keuzes. Ze staat nu stil bij haar noden, wensen en verlangens, en kiest voor dingen die echt bij haar passen. De vreugde van alleen reizen is een van de fijnste dingen die ze ontdekte sinds ze haar diagnose kreeg. Na de korte getuigenis van Sanne is er veel tijd om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

 

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
19u30-22u00
Waar

Palok
Kapelplein 16
2260 Voortkapel-Westerlo
België

Organisator
VVA
Spreker
Sanne
Contact
Lea Witvrouwen
0478/973419
lea.witvrouwen@telenet.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

08
oktober
Wachtebeke GC Cultuurhuis Safarken
Praatavond

Autisme en hobby's

Om de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen garanderen, is inschrijven voor deze activiteit verplicht. De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

De praatavond

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. We praten over autisme en hobby’s. David leidt de avond in, gevolgd door een gesprek en ervaringsuitwisseling.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. De nodige info over de veiligheidsmaatregelen vind je hier.

Specifieke maatregelen voor de locatie: ter plaatse moet het circulatieplan worden gevolgd. Dit hangt overal duidelijk zichtbaar op, alsook de signalisatie. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bij het binnenkomen van het Cultuurhuis ga je direct naar het lokaal van de activiteit en houd je 1,5 m afstand van anderen. Als een afstand van 1,5 m gegarandeerd kan worden, mag het mondmasker af als je in de zaal zit. Bij verplaatsing (vb. bij vertrek, naar sanitair…) draag je steeds een mondmasker. Als de activiteit gedaan is, verlaat je direct het gebouw zodat de doorgangen zo veel mogelijk vrij blijven. Ontsmettende handgel is aanwezig. Ook is  ontsmettingsmiddel voorzien voor het ontsmetten van tafels, deurklinken enz. 
Gebruik sanitair: max. 2 pers. voor damestoiletten en 1 pers. voor herentoiletten.
Voorlopig is de toog in de foyer gesloten. Eten en drinken meebrengen is niet toegestaan.
Plat en bruisend water zijn beschikbaar aan het watertappunt in de linkergang.
Bedankt om met deze maatregelen rekening te houden!

27
oktober
Gent Online
Getuigenis
Online

Feesten - ONLINE

Dit is een online getuigenis ter vervanging van de geplande activiteit in Lier die omwille van corona geannuleerd werd. 
Inschrijven is verplicht
! De informatie om in te schrijven vind je rechts op deze pagina.

Ingeborg is mama van een twaalfjarige zoon met autisme. Ingeborg vertelt over de moeilijkheden die mensen met autisme kunnen ondervinden tijdens de feestdagen. Als ervaringsdeskundige mama helpt zij mensen graag op weg met tips. Tijdens deze online getuigenis kan je via de chat vragen stellen. De moderators zullen enkele van deze vragen selecteren en deze worden na de getuigenis door Ingeborg beantwoord. Deelnemers kunnen ook via de chat met elkaar ervaringen uitwisselen tijdens de getuigenis.

Na inschrijving krijg je een link voor deelname aan deze online activiteit toegestuurd.

Ingeborg Zając