07
november

Partners in autisme: nabespreking inleefsessie

Wilsele GC Bosstraat
Partneravond

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme, waarbij nagepraat wordt over de inleefsessie van 24/10. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal.

FacebookTwitter
Wanneer
22u00-22u30
Waar

GC Bosstraat
Bosstraat 28
3012 Wilsele
België

Organisator
VVA
Spreker
Tine Bauwens
Contact
Marleen Rober
marleen.rober@telenet.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

21
november
Waregem CC De Schakel (zaal Mustang)
Getuigenis

Autistisch gelukkig. Positief leven met autisme

Van jongs af aan leren we ons plekje vinden in de samenleving. Ook mensen met autisme, al is dat voor hen een grotere uitdaging dan vaak gedacht. We willen onszelf kunnen zijn, uit de bol gaan, en ons ontwikkelen tot wie we zijn. Voor mensen met autisme is dat niet anders. Hoewel ‘gelukkig zijn’ voor hen vaak wordt ingevuld vanuit andermans verwachtingen. In dit boek vertelt Sam Peeters (Tistje), man met autisme en een fysieke beperking, over zijn zoektocht naar autistisch gelukkig zijn. Van anders-zijn naar leven met autisme, maatschappelijk aan- en inpassen, tot echt autistisch gelukkig, dit boek vertelt het dagelijkse leven van de auteur, met praktische tips en een flinke dosis humor. Of je nu veel weet over autisme of nog veel vraagtekens hebt, dit verhaal werpt een ander licht op leven met autisme. Tijdens deze avond vertelt Sam Peeters meer over positief leven met autisme. Er is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Tistje
27
november
Deinze De Bibliotheekkelder
Getuigenis
Infoavond

Goed in je vel in groep

Wegens omstandigheden kan een van de voorziene sprekers niet aanwezig zijn. Els De Bruycker zal daarom in haar plaats getuigen.

Veel mensen met autisme hebben een grote nood aan begrip, erkenning en motivatie. Deze behoefte heeft vaak een impact op hun kwetsbaarheid. Hoe kunnen we hen vaardigheden aanbrengen in het omgaan met sociaal lastige situaties zoals pesten, groepsdruk, agressie, grenzen aangeven... Hoe kunnen we hun zelfvertrouwen helpen opbouwen en verstevigen? Ilse heeft als mama van een zoontje met autisme lang gezocht naar een manier om hem beter te begrijpen. Zij volgde met succes het postgraduaat Autisme aan de Arteveldehogeschool. Het inzicht dat ze daar kreeg over alle facetten van autisme heeft tot een grote verbetering van de levenskwaliteit in het gezin gezorgd. Omdat ze in haar persoonlijk leven heeft gemerkt dat deze aanpak echt werkt, heeft ze zelf een ondersteuningsdienst (Wo, Omgaan met autisme) opgericht om mee te werken aan een beter begrip van autisme. Els weet sinds 2017 dat ze autisme heeft. Zij getuigt over haar ervaringen als persoon met autisme.  Er is tijdens deze avond ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Ilse Van den Eede
Els De Bruycker
02
december
Hasselt Assjette vzw
Partneravond

Partners in autisme • Hasselt

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

Carine Michiels
04
december
Kortrijk Lokalen Vorming Plus
Partneravond

Partners in autisme • Kortrijk

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

Els Ronsse