29
januari

Partners in autisme • Wilsele

Wilsele GC Bosstraat
Partneravond

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

 

FacebookTwitter

Inschrijven

Wanneer
20u00-22u30
Waar

GC Bosstraat
Bosstraat 28
3012 Wilsele
België

Organisator
VVA
Spreker
Els Van Beneden
Contact
Marleen Rober
marleen.rober@telenet.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

30
januari
Londerzeel GC Gerard Walschap
Getuigenis

Mijn kind met autisme loslaten

Voor het eerst naar school, op kamp, het openbaar vervoer nemen, naar de middelbare school, een fuif, het eerste liefje, ... Iedere dag word je als ouder met loslaten geconfronteerd. In welke mate kun je jouw kind loslaten? Wat is mogelijk voor jouw kind en wat niet? Het is niet eenvoudig, maar stap voor stap kun je als ouder soms meer loslaten dan je denkt. Hoe pak je dit aan als je kind autisme heeft? Heidi is mama van 2 zonen van 17 en 14 jaar oud. De oudste heeft autisme, ADHD en dyslexie, de jongste heeft zware dyslexie. Heidi ging bewust deeltijds werken om er te kunnen zijn voor haar zonen. Samen hebben zij al heel wat moeilijke periodes weten op te vangen met vallen en opstaan. Telkens weer is het zoeken in welke mate je al dan niet kunt/moet loslaten. Na de getuigenis van Heidi is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

Heidi Kerckhove
05
februari
Oudsbergen Buurthuis Ellikom
Rond de tafel

Goed in je vel in groep

Mensen met autisme zijn vaak erg kwetsbaar. Ze hebben een grote nood aan begrip, erkenning en motivatie. Hoe kunnen we hen vaardigheden aanbrengen in het omgaan met sociaal lastige situaties zoals pesten, groepsdruk, agressie, grenzen aangeven... Hoe kunnen we hun zelfvertrouwen helpen opbouwen en verstevigen? Na de korte getuigenis is er veel tijd voorzien om over dit thema in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

 

10
februari
Hasselt Assjette vzw
Partneravond

Partners in autisme • Hasselt

Gespreksavond over het samenleven van partners met en zonder autisme. Hierbij zijn zowel mensen met autisme als mensen zonder autisme welkom. Het uitwisselen van vragen, ervaringen en ideeën staat centraal. Alle gespreksavonden staan los van elkaar, je kunt dus naar één of meerdere avonden komen.

 

Anke Weltjens
11
februari
Sint-Niklaas Huis van het kind (Site Mozaïek)
Getuigenis

Goed in je vel in groep

Mensen met autisme zijn vaak erg kwetsbaar. Ze hebben een grote nood aan begrip, erkenning en motivatie. Hoe voelen zij zich in een groep van mensen? Hoe gaan zij om met sociaal lastige situaties zoals pesten, groepsdruk, agressie, grenzen aangeven? Bart en Mieke getuigen over hun ervaringen. Bart weet sinds enkele jaren dat hij autisme heeft. Dit was voor hem een openbaring en een oplossing voor heel wat problemen, alsook een enorme opluchting. Voor hem viel de puzzel van zijn leven eindelijk in elkaar. Voor Bart voelt autisme vaak als een beperking, maar hij probeert het ook ten volle als een gave te gebruiken. Voor hem is positiviteit een kracht om meer te kunnen dan normaal, hoe vermoeiend dat voor hem soms ook is. Mieke kreeg de diagnose van autisme in het jaar 2000, al 19 jaar weet zij dat ze autisme heeft. Mieke is verantwoordelijke voor 2 PASS-groepen, maar merkt dat het voor haar makkelijker is om activiteiten te organiseren dan om gewoon in groep samen te komen. Zij vindt het best moeilijk om in een groep te functioneren en alles te volgen. Mieke heeft liever een gesprek van persoon tot persoon, omdat zij zich dan beter kan concentreren. Na de getuigenissen is er veel tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

Bart Callaert
Mieke Van Havere