16
mei

Stress en veerkracht

Wachtebeke GC Cultuurhuis Safarken
Getuigenis
Infoavond

Mensen met autisme hebben vaker last van stress. Vanwaar komt deze stress en hoe kunnen we ermee omgaan? Met de nodige veerkracht blijf je ook bij stress, verandering en tegenslag in balans. Natalie Deviaene is mama van 4 jongens (tussen 14 en 19 jaar) met verschillende diagnoses (autisme, adhd, ...). Ze werkte 11 jaar bij VVA en is mede-oprichter van BlinkOut (iedereen straalt vanbinnen). Omgaan met stress en veerkracht versterken, is voor Natalie een belangrijk thema. Sabine is een vrouw die na jaren therapie en gezondheidsproblemen uiteindelijk een diagnose autisme kreeg. Dankzij deze diagnose werd ook duidelijk waarom zij op professioneel en sociaal vlak problemen ervaarde. Vooral door stress te beperken en een beter inzicht te krijgen in wat bij haar stress veroorzaakt, kan zij nu beter functioneren. Tijdens deze avond krijgen we meer inzicht in onze stresscurve, aan de hand van concrete voorbeelden. Samen komen we tot mogelijke tips om de veerkracht te versterken, specifiek voor personen met een psychische kwetsbaarheid of onzichtbare drempels zoals autisme. Er is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

FacebookTwitter
Wanneer
19u30-22u00
Waar

GC Cultuurhuis Safarken
Dr. Jules Persynplein 6
9185 Wachtebeke
België

Spreker
Natalie Deviaene
Sabine
Contact
Rebecca Coppens
vvawachtebeke@hotmail.com

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

11
juni
Gent Vlaamse Vereniging Autisme
Infohuis Autisme

Infohuis Autisme • Gent - GEANNULEERD

Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 zoveel mogelijk te beperken en omdat we aan iedereen duidelijkheid willen bieden over de geplande VVA-activiteiten, hebben we bij VVA de beslissing genomen om alle VVA-activiteiten tot 30 juni te annuleren of uit te stellen. Ook na het opheffen van de huidige drastische maatregelen zal het namelijk enige tijd duren tot het normale leven weer terugkeert. Bovendien zal het afbouwen van de maatregelen geleidelijk verlopen, waarbij het organiseren van bijeenkomsten voor groepen wellicht een van de laatste teruggeschroefde maatregelen zal zijn. 

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme.

In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme vrijblijvend langslopen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene. De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. Je kan ter plekke ook interessante literatuur inkijken, een infopakket meenemen...