24
september

Wandeling

Aarschot Parking Vrije Basissschool Pastoor Dergent
Ontspannende activiteit

Bij een ontspannende activiteit krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en in een ontspannen sfeer ervaringen uit te wisselen. Je kunt vrijuit en naar wens met andere deelnemers in gesprek gaan en luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. 

Voor deze wandeling gaan we op pad in Gelrode, gelegen aan de grote baan Aarschot-Leuven. We spreken af om 14 uur op de parking aan de achterkant van de Vrije Basisschool Pastoor Dergent in Gelrode en zullen samen een wandeling van ongeveer 5 km maken.  
De wandeling gaat over asfalt maar ook over aardewegen en die zijn voor rolstoelen of buggy’s moeilijk berijdbaar. Af en toe is de weg licht hellend. Je draagt voor deze wandeling best wandelschoenen. Honden zijn toegelaten, mits ze aan de leiband wandelen. 
We maken ook een korte stop aan de Moedermeule, een oude graanmolen waar er gelegenheid is om de dorst te lessen met een drankje
Bij fel regenweer gaat deze wandeling niet door.


 

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
14u00-16u30
Waar

Parking Vrije Basissschool Pastoor Dergent
Pastoor Dergentstraat 109
3200 Aarschot
België

Organisator
VVA
Contact
Brit Magnus
vva.regio.aarschot@outlook.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

27
september
Lier Dienstencentrum Rosmolen
Praatavond

Praatcafé autisme

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Je kunt vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Ingeborg leidt de praatavond in goede banen en begeleidt het gesprek.

28
september
Westende Trefpunt De Kilt
Praatavond

Praatcafé autisme

Op een praatavond kunnen allerlei thema’s rond autisme aan bod komen, tenzij er een specifiek thema vermeld wordt. Je krijgt hier de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Angelique leidt de praatavond in goede banen en begeleidt het gesprek.

Angelique Calis
29
september
Kortrijk Dakcafé Stadhuis
Getuigenis

Autisme onder de radar

Tien jaar geleden, Bart was toen tweeënveertig jaar, werd na een uitputtingsdepressie (of autistische burn-out) bij Bart de diagnose van autisme gesteld. Sindsdien is Bart dagelijks bezig met het analyseren van de verschillen tussen neurotypische en autistische mensen. 
Wie met Bart in contact komt, zal waarschijnlijk niet vermoeden dat hij iemand is met autisme. Schijnbaar gaat hij als een normaal iemand door het leven, maar dat is slechts een façade van aangepast en aangeleerd gedrag.
Onder die façade schuilt het autistisch denken, dat diepdoordringend van invloed is op allerlei facetten van het dagelijks leven.
Aan de hand van talrijke kenmerken en voorbeelden, getuigt Bart over die invloed van autisme op zijn leven. Daarnaast wordt toegelicht hoe hij ermee omgaat (copingstrategieën), en wordt de link gelegd met de diagnostische criteria (de gedragskenmerken) en de neurodiversiteit (het autistisch denken). 
Tijdens en na de getuigenis is er tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Je houdt er best rekening mee dat er op deze locatie geen mogelijkheid is om drank te bestellen.
Gelieve dus je eigen drankje mee te brengen als je tijdens de activiteit graag iets wilt drinken.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Stad Kortrijk.

Bart Boels
29
september
Gent VVA
Infohuis Autisme

Infohuis Autisme Gent

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme langskomen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.
De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. 

Bij jouw bezoek aan een infohuis kun je kiezen voor een individueel gesprek, maar ook deelnemen aan een groepsgesprek, of je kan terecht in het praatcafé. Ook een combinatie is mogelijk.

Tijdens dit infohuis is er een groepsgesprek waaraan je kunt deelnemen (11u-12u). Het thema voor dit groepsgesprek wordt ter plaatse bepaald, samen met de deelnemers.