Autisme for Life

DEELNAMEPRIJS

Inleefsessie & kerstattentie: 15 euro
Kortfilm & kerstattentie: 10 euro

Inschrijven

Inleefsessie

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’.
Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

“Fantastisch. Een echte eye opener! Wat een prachtige leerervaring, een aanrader.”

We willen iedereen de kans geven zich onder te dompelen in de ervaring van mensen met autisme, vandaar dat we vanaf er enkele willen organiseren in kader van Music for Life in de Warmste Stad van Vlaanderen tijdens de Warmste Week.

Popup Infohuis

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. Dit voorjaar ben je ook ‘s avonds welkom op al onze locaties. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme vrijblijvend langslopen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene. De bondgenoten van het Infohuis Autisme kunnen jou een antwoord geven op concrete praktische vragen, luisteren naar jouw verhaal en tips geven vanuit hun eigen ervaring. Je kan ter plekke ook interessante literatuur inkijken, een infopakket meenemen…

Kerstmarkt & animatie

Mind my Mind

Hoe kan je in deze wereld overleven als je niet van je sociale scripts durft af te wijken? En hoe versier je een meisje als je eigenlijk stiekem geobsedeerd bent door duikbommenwerpers? Mind My Mind is een film over hoe het hebben van het Aspergersyndroom je sociale leven en liefdes leven beïnvloedt. Deze grappige en pakkende kortfilm biedt een inzicht in de autistische geest, een must-see voor iedereen om deze abstracte wereld beter te leren begrijpen.

Praktisch

Datum

21 december, 10:00
21 december, 23:00

 

Locatie

OC De Troubadour, Vlaswaagplein 3, 8501 Kortrijk

 

Inschrijven

Inschrijven mogelijk vanaf halfweg november.

FacebookTwitterShare