Inleefsessie Autisme op de werkvloer

Het was een echte eye-opener. Als werkgever en collega werd ik me bewust van de eenvoudige zaken waar ik aandacht voor kan hebben.

Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven en meer specifiek de werksituatie. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme in het werkveld. We sluiten af met het meegeven van een aantal tips en tricks zodat de inleef direct voor een impact kan zorgen in jouw werksituatie.
Kortom een aanrader voor iedereen die werk maakt van werk voor mensen met autisme.

De inleef is bedoeld voor collega's van personen met (vermoeden van) autisme, leidinggevenden, HR-verantwoordelijken, arbeidsmarktbemiddelaars, jobcoaches ... De inleefsessie wordt gefaciliteerd door een duo ervaringsdeskundigen. Er kunnen maximaal 49 mensen deelnemen aan een sessie. Bij een voldoende grote groep is er wel mogelijkheid te ontdubbelen.

Prijs

Initiatiefnemers betalen per inleefsessie 300* - 500 euro en verplaatsingskosten van de begeleiders. We vragen hen hun organisatie of bedrijf open te stellen voor deze inleef en hun werknemers en ruimer netwerk uit te nodigen.

* voor de sociale sector en het onderwijs hanteren we een kortingsprijs.

Aanvraag inleefsessie

Initiatiefnemers nemen contact via outreach@autismevlaanderen.be.

Meer info

via Autismetelefoon 078/152 252 of outreach@autismevlaanderen.be.

FacebookTwitterShare