Nieuwe directie

Met de zomervakantie voor de boeg, heeft VVA goed nieuws te melden: ons team van VVA krijgt er versterking bij! En wel meteen van twee nieuwe collega’s.

Kristl Habils en Jarno De Decker zullen als directeurs samen de werking van VVA in goede banen leiden. Op inhoudelijk en organisatorisch vlak vullen Kristl en Jarno elkaar goed aan, daarom werden ze beiden aangesteld voor het uitgebreide takenpakket dat op hen ligt te wachten. Met hun achtergronden en ervaringen vormen immers zij een sterk duo: samen beschikken ze over veel vaardigheden en eigenschappen waar VVA momenteel nood aan heeft om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

De Raad van bestuur en de teamleden van VVA verwelkomen Kristl en Jarno met veel enthousiasme. Samen met hen willen we onze vereniging verder laten evolueren in het belang van iedereen die erbij betrokken is.

Kristl en Jarno stellen zich hieronder graag even aan jullie voor.

Ik ben Jarno De Decker, 35 jaar en papa van mijn mooie dochter Oona-Lou. In mijn zelf verbouwd huisje in Zelzate woon ik samen met mijn partner Liesbeth en haar 7-jarige zoon Iben. Mijn ouders - die ook onze beste buren zijn - hebben mij als ex-topsporter in het basketbal altijd ondersteund. Ze gaven mij een goed gevoel voor normen en waarden door en leerden me hoe warmte in een gezin aanvoelt.

De eerste jaren in mijn loopbaan heb ik mogen ervaren wat het is om dagdagelijks in het leven te mogen komen van mensen met een beperking, gedrags- en emotionele stoornis en psychische problematiek. Al snel wou ik meer betekenen voor deze mensen en deed ik tal van opleidingen die me verder konden helpen. Toen de kans zich voordeed om senior manager te worden van maatschappelijke restaurants in een psychiatrische voorziening in Nederland greep ik deze direct. Koken en mensen leren begrijpen en ondersteunen zijn mijn twee passies. Ik had het geluk om hierin een heel vrije rol op mij te nemen. Zo kon ik HR werk verrichten, projecten begeleiden en beleid mee te vormen, dit binnen de restaurants die ik zelf mee mocht ontwerpen en sfeer geven.

Autisme ligt me nauw aan het hart aangezien dit in mijn dagelijkse context voorkomt en onderdeel is van mijn leven. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn management skills, mijn warmte en goede dosis gezond verstand hun gang te laten gaan in jullie warme en gerespecteerde vereniging.

Ik ben Kristl Habils, 50 jaar en mama van twee prachtige zonen. Toon (25 jaar) is een zorgzame en enthousiaste creatieveling. Robin (20 jaar) is een rustige, hulpvaardige en loyale kerel met autisme. Mezelf zou ik omschrijven als een positieve en geëngageerde levensgenieter. In mijn vrije tijd ben ik actief in een toneelgezelschap, als actrice, bestuurder en jeugdbegeleider.

Ik hou ervan mensen te helpen, te inspireren en te motiveren om samen te groeien. Ik kijk er naar uit om binnen de VVA – samen met jullie allemaal - mee te schrijven aan een mooi verhaal, waarin ouders en mensen met autisme in onze maatschappij elke dag een beetje beter begrepen en gewaardeerd worden.

De voorbije twee schooljaren werkte ik als ondersteuner in het onderwijs. Ik begeleidde kinderen met ASS, hun ouders en leerkrachten. Samen hebben we kleine – maar vooral heel waardevolle – stappen gezet in inclusie. Voordien was ik leidinggevende bij Leefsleutels vzw en School Zonder Pesten vzw. Beide vzw’s ontwikkelden een preventieaanbod voor scholen. Ik neem mijn expertise op vlak van sociale vaardigheden en pesten heel graag mee in mijn nieuwe VVA-rugzak, die klaar staat om er vanaf 1 augustus in te vliegen samen met Jarno.

FacebookTwitterShare