Ons aanbod

Activiteiten

Elk seizoen brengt Vlaamse Vereniging Autisme een gevarieerd aanbod aan activiteiten over autisme. Hierin staat luisteren • ontmoeten • ervaren centraal. We werken voor alle activiteiten met inschrijvingen. Je kan inschrijven wanneer je doorklikt op de activiteit die je wil bijwonen. De nodige info vind je rechts op de activiteitenpagina.

Sensibilisering en projecten

Via sensibilisering trachten we iedereen (overheid, beroepskrachten, de samenleving, netwerk van persoonlijk betrokkenen en personen met autisme) goed te informeren zodat mensen met autisme en hun omgeving op meer begrip kunnen rekenen. Contacten met vrienden en familie enerzijds en begrip en waardering voor de eigen persoon anderzijds zijn – naast een aangepaste ondersteuning door het eigen netwerk en beroepskrachten – noodzakelijk voor een kwaliteitsvol leven.

Wat kan je zelf doen?

Je kan je actief inzetten als vrijwilliger, want zonder vrijwilligers is er geen VVA. VVA kan rekenen op vele geëngageerde vrijwilligers. Ze zijn actief in wat ze graag doen en goed kunnen. Dat is een meerwaarde voor iedereen. 
Je kan ook lid worden van onze vereniging om zo deel te nemen aan activiteiten en vormingen, om anderen te ontmoeten, om ervaringsverhalen te lezen in ons VVA-magazine. Onze ervaringsdeskundige leden en vrijwilligers zijn de voelsprieten in de maatschappij.
 

FacebookTwitterShare