Infohuis Autisme

In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme vrijblijvend langslopen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme.

Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.

Voor wie? 

Iedereen welkom! Zit je met een vraag rond autisme, heb je de behoefte om met een ervaringsdeskundige van gedachten te wisselen rond autisme? Dan zit je hier goed!

Je hoeft niet op het startuur aanwezig te zijn. Het is een 'open huis' dus je kan komen en gaan wanneer je zelf wil.

Onze sterkte? 

We werken vanuit ervaringsdeskundigheid. Onze vrijwilligers hebben allemaal een persoonlijke link met autisme. Vanuit hun eigen ervaringen luisteren ze naar jouw verhaal, beantwoorden ze je vragen en denken ze met je mee. Onze vrijwilligers zijn geen professionele hulpverleners.

Met het infohuis Autisme willen we iedereen die in aanraking komt met autisme de kans geven om in contact te komen met bondgenoten. 

Tijdens het Infohuis kan je vrijblijvend langskomen voor een babbel met een vrijwilliger. Zij zijn allen ervaringsdeskundige met een persoonlijke link met autisme. 

Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene. Onze vrijwilligers zijn echter geen professionele hulpverleners. Ze luisteren graag naar je verhaal en geven waar ze kunnen enkele tips vanuit het eigen ervaring.

Tijdens het infohuis geven we je graag ook meer uitleg over onze werking.

Inschrijven?

Graag vooraf inschrijven zodat we kunnen inschatten hoeveel vrijwilligers er best aanwezig zijn. Als je een vraag hebt mag je die op voorhand doorsturen via onderstaand inschrijfformulier. 

Je hoeft niet op het start uur aanwezig te zijn. Het is een 'open huis' dus je kan komen en gaan wanneer je zelf wil. Wil je graag de dag zelf langskomen zonder inschrijven? Dat kan ook! Deelnemen aan het Infohuis is gratis.

 

Overzicht Infohuizen najaar 2024

Overzicht van alle infohuizen
 

Gent

Elke 1e donderdag van de maand vanaf oktober van 10u tot 13u.
Uitzondering: niet in de Herfstvakantie, wel de week erna.

Locatie: VVA, Groot Begijnhof 73, Gent

Overzicht infohuizen Gent

Antwerpen

Infohuizen in Antwerpen worden later ingepland.

Kortrijk

Locatie: Dakcafé Stadhuis, Papenstraat 21, Kortrijk

Overzicht infohuizen Kortrijk

Hasselt

Elke 3e donderdag van de maand vanaf oktober van 19u tot 22u, niet in de Kerstvakantie.

Locatie: ZOPP (Corda Campus),Kempische Steenweg 311 bus 2.01, gebouw 1, Hasselt

Overzicht infohuizen Hasselt

 

Hoe werkt het? 

Het infohuis loopt tussen bepaalde uren. Je moet dus niet op het startuur 'binnenkomen'. Dat kan op elk moment. We vragen wel om ten laatste een halfuur voor het einduur aan te melden, zodat er nog tijd is voor een gesprek. 

Heb je je opgegeven voor een groepsgesprek? Dan kom je best wel op het startuur van het groepsgesprek aan (of iets vroeger). 

Wil je graag een babbel op een infohuis? Zo werkt het:

  • Schrijf je in via de inschrijvingslinken op deze pagina.
  • Je ontvangt een bevestigingsmail

Op de dag zelf:

  • Je komt naar de locatie van het infohuis. 
  • Een van onze vrijwilligers ontvangt je, geeft je een korte uitleg. 
  • De onthaalvrijwilliger brengt je in contact met een groep die matcht met je interesse of vragen. Bij het groepsgesprek zit één of meerdere vrijwilligers die het gesprek begeleiden. Je kan bij meerdere groepen aansluiten indien je meerdere vragen hebt rond verschillende thema's. 
  • Klaar? Dan kan je ons nog even laten weten hoe het ging, kan je nog wat neuzen tussen de folders en inkijkboeken, napraten, iets drinken, ...
FacebookTwitterShare