Communicatie

Activiteiten over dit thema

13
november
Kessel-Lo Café Tempo
Getuigenis

Autisme en communicatie

Dominiek heeft een late diagnose autisme.  Dat autisten heel wat communicatieproblemen ondervinden is één van de diagnosecriteria. Hoe verloopt de communicatie tussen niet-autisten? Wat en waarom loopt het mis bij autisten en bij communicatie van niet-autisten met mensen met autisme?  Hoe kan je communicatie verbeteren?

Aan de hand van eigen ervaringen helpt Dominiek een handje om het bos door de bomen te zien.

Na de getuigenis van Dominiek is er ook tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Inschrijven: https://autismevlaanderen.be/regio-leuven

Dominiek Heyvaert
30
november
Wachtebeke GC Cultuurhuis Safarken
Inleefsessie

Inleefsessie Autisme

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

De inleefsessies autisme worden georganiseerd mede dankzij de steun van Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Inge Vermaercke
Danièle