Een luisterend oor nodig?

Een vermoeden van autisme bij jezelf, je kind, partner, collega,..? 1001 vragen over hoe je autisme een plek in je leven geeft? Onze vrijwilligers luisteren naar jouw verhaal en denken mee over jouw vragen en bezorgdheden.

Autismetelefoon

Wie kan er terecht bij de Autismetelefoon?

Iedereen met vragen of nood aan een luisterend oor kan bij de Autismetelefoon terecht.
De Autismetelefoon wordt bemand door persoonlijk betrokkenen, zoals ouders, partners, ... en personen met autisme.

Wanneer kan je terecht bij de Autismetelefoon?

Onderaan deze pagina vind je de beschikbaarheid van de autismetelefoon.

Is er geen permanentie wanneer  je kan bellen, of bel je en is het bezet, of is er niemand permanent, dan kan je later nog eens terugbellen of je stuurt je verhaal/vraag/... naar de VVA-mailbox: vva@autismevlaanderen.be.

TER INFORMATIE: Vanaf nu kan je ook bellen op zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u.

Geen gehoor of bezet?

Krijg je geen gehoor tijdens de permanentie? De vrijwilliger is in gesprek met een andere beller. Je wordt niet doorgeschakeld. Probeer later nog even opnieuw te bellen. Kom je terecht op het antwoordapparaat, dan bel je buiten de permanentie-uren.

Wat kost de Autismetelefoon?

 Sedert december 2018 is er geen tariefverschil meer tussen een 078-nummer en een ander vast nummer.

  •  als je bijvoorbeeld een mobiel abonnement hebt met een aantal belminuten, dan zijn de 078-nummers (sedert 12-2018) inbegrepen in de belminuten
  •  als je een tarief hebt waarbij je betaalt voor de gesprekken tijdens de piekuren, dan betaal je hetzelfde tarief voor de gesprekken naar een 078-nummer
  •  als je gratis belt naar vaste lijnen, dan bel je ook gratis naar 078-nummers

Alternatieven

Je mag altijd contact opnemen met de VVA-mailbox, deze wordt opgevolgd door vrijwilligers en collega's: vva@autismevlaanderen.be.

Heb je als persoonlijk betrokkene of persoon met autisme liever een face-to-face gesprek? Kom dan even langs tijdens het Infohuis Autisme! Ook hier staan ouders, partners en personen met autisme voor je klaar voor een babbel. Er zijn live- en online-infohuizen gepland de komende maanden.
Let op: Inschrijving is verplicht. Tijdens onze 'Live' infohuizen zijn onze corona veiligheidsmaatregelen van toepassing.

Het team van de Liga Autisme Vlaanderen zit voor u klaar aan de Autismechat op maandag, dinsdag en donderdag van 18u tot 22u en op woensdag van 14u tot 22u. Klik hier om jouw chat op te starten.

Verder kan je 24u op 24u, 7 dagen op 7 terecht bij Tele-Onthaal op het telefoonnummer 106.