Gedrag

Activiteiten over dit thema

14
februari
Lier Dienstencentrum Rosmolen
Infomoment

Autisme en emoties

Hoe ervaren mensen met autisme emoties en hoe kunnen we hen helpen hun eigen emoties (beter) te begrijpen en uit te drukken? Jolien groeide op met een zus die autisme heeft. Sinds enkele jaren ondersteunt zij als auticoach kinderen en volwassenen met autisme. Beleving van emoties en hiermee omgaan is een blijvende uitdaging binnen haar praktijk. Tijdens deze avond heeft Jolien de bedoeling om samen stil te staan bij en na te denken over dit zeer belangrijke onderdeel van autisme. Na de inleiding van Jolien is er veel tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Jolien Soetemans
10
maart
Gent Vlaamse Vereniging Autisme
Vorming

Basiscursus - Gent - sessie 1

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, vragen delen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou!
Aan de hand van uit het leven gegrepen voorbeelden geven we je meer inzicht in het autistisch waarnemen, denken, voelen en gedrag. We hebben het over omgaan met prikkels, communicatie, omgaan met stress,… Er is ook ruimte voor concrete vragen van elke deelnemer, waarbij we onze ervaring bundelen om naar antwoorden te zoeken.

Deze basiscursus is bedoeld voor persoonlijk betrokkenen en personen met autisme.
Elke cursus bestaat uit 6 sessies en wordt begeleid door een duo ervaringsdeskundigen.

Inge Vermaercke
Monica