Gedrag

Activiteiten over dit thema

10
februari
Aarschot Den Abricot
Getuigenis

Autisme en omgaan met veranderingen

Hoe kunnen mensen met autisme reageren op veranderingen in hun leven? Welke handvaten zijn er om hen hierbij te helpen? Hoe verloopt het verwerkingsproces? Yasmin (31) heeft een vorm van autisme die werd vastgesteld toen ze 19 jaar oud was. Ze werkt als leerkracht en als PAB-assistente van een meisje met Asperger. Ze geeft inzicht in waarom veranderingen soms zo moeilijk zijn voor mensen met autisme. Ze vertelt over de veranderingen die voor haar moeilijk zijn en waren, op welke manier ze al hulp kreeg en welke impact haar omgeving heeft. In haar verhaal weeft ze ook haar professionele ervaringen. Er is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling. 

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. Indien de activiteit niet live kan doorgaan, wordt in de mate van het mogelijke een online alternatief aangeboden.

 

Yasmin
28
februari
Kessel-Lo Café Tempo
Getuigenis

Autisme en emoties

Inschrijven is verplicht!

Hoe ervaren mensen met autisme emoties en hoe kunnen we hen helpen hun eigen emoties (beter) te begrijpen en uit te drukken?

Anke is 25 zomers jong en nog steeds zoekende naar haar plekje in deze maatschappij, vooral op relationeel en vriendschappelijk gebied. Haar emmertje loopt nog vaak over, maar door de levenservaring en therapie kan ze het al beter aangeven. Ze vertelt je daarover graag meer. Na de getuigenis van Anke is ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Anke Van haesendonck