Werk en vrije tijd

Activiteiten over dit thema

31
maart
Online
Getuigenis
Infomoment

Autisme op de werkvloer

Door de huidige situatie met het coronavirus kunnen er jammer genoeg nog geen live activiteiten georganiseerd worden. Daarom wordt deze activiteit omgezet naar een online alternatief

Inschrijven is verplicht

Luik 1: Stel je voor... Een traject naar werk waar jij de baas van bent, waar je zelf beslist hoe snel, hoe intens en hoe inspirerend het kan zijn. Waar je zelf aan het stuur zit en in een veilig kader op eigen ritme je parcours bepaalt. Enkele 'Klinkers' met autisme vertellen over hun persoonlijke ervaring in het 'kLink-traject.

Luik 2: Authentalk: verschillende mensen met autisme vertellen hun verhaal in verband met werk en gaan hierover in gesprek met de deelnemers.

In samenwerking met BlinkOut.

David Minnebo
Dennie Declercq
Els Van Beneden
06
mei
Aarschot Den Abricot
Infomoment

Toerisme voor autisme

Inschrijven is verplicht

Hoe kun je als persoon met autisme stressvrij op vakantie of daguitstap gaan? Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid. Wanneer zij op reis of daguitstap gaan, valt deze structuur echter vaak volledig weg. Dit kan resulteren in de nodige stress en zelfs in het vermijden van dergelijke activiteiten. Toerisme voor Autisme probeert hier verandering in te brengen. Sien Depoortere vertelt er meer over. Geprikkeld om mensen met een extra zorgvraag te helpen begon zij aan een opleiding Master in de Klinische Psychologie. Tijdens haar stage werkte zij met kinderen met autisme. Daarna volgde Sien een Masteropleiding in Toerisme waarbij ze zich richtte op autismevriendelijk toerisme. Na haar studies besloot ze om dit project verder te zetten en zo ontstond Toerisme voor Autisme. Na de inleiding van Sien is er veel tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. Indien de activiteit niet live kan doorgaan, wordt in de mate van het mogelijke een online alternatief aangeboden.

Sien Depoortere