Werk en vrije tijd

Activiteiten over dit thema

27
oktober
Westende Gemeenteschool De Duinpieper
Getuigenis

Autisme en burn-out

Inschrijven is verplicht!

In je leven maak je vaak stressvolle periodes mee. Daar is niets mis mee, maar als die stress aanhoudt en je draagkracht overschrijdt, raak je overbelast en uitgeput. Even rusten helpt niet meer, je bent helemaal opgebrand. Regelmatig komt dit voor in de werksituatie door te veel stress op het werk, men spreekt dan van een burn-out. Bij mensen met autisme is het vaak ook zo dat gewoon leven al heel vermoeiend is en dat voldoen aan alle verwachtingen in onze maatschappij voor veel overbelasting zorgt. Hun energie kan al helemaal uitgeput raken door alle inspanningen om te functioneren in het dagelijks leven. 
Marjolein getuigt over haar ervaringen. Marjolein is 41 en heeft heel recent de diagnose autisme gekregen. Ze is mama van twee tieners met autisme en heeft jarenlang gevochten om een autistische burn-out te boven te komen. Nu ze er weer staat, deelt ze graag haar ervaringen, met veel ruimte voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. Indien de activiteit niet live kan doorgaan, wordt in de mate van het mogelijke een online alternatief aangeboden.

Marjolein D'haenen
09
november
Ieper Milieuboerderij De Palingbeek
Getuigenis

Werk en talent

Inschrijven is verplicht!

Net zoals iedereen heeft ook een persoon met autisme sterke en minder sterke kanten die tevoorschijn komen op het werk. Er wordt vaak gedacht dat iedereen met autisme dezelfde ‘typische’ talenten heeft. Bijvoorbeeld een heel goede concentratie en veel aandacht voor details. Heb je autisme, maar geen ‘typische’ talenten? Dan heb je zeker en vast andere talenten. Lynn legt uit hoe je daarnaar op zoek kan gaan. Ze spreekt ook over haar eigen ervaringen met autisme op haar werk en deelt tips. Daarnaast vertelt ze hoe ze haar job als eindredactrice gevonden heeft. Na de getuigenis van Lynn is er veel tijd voorzien om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

In samenwerking met Vondels VZW.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. Indien de activiteit niet live kan doorgaan, wordt in de mate van het mogelijke een online alternatief aangeboden.

Lynn