Werk en vrije tijd

Activiteiten over dit thema

15
september
Online
Infomoment

Ouders voor inclusie

Al gehoord van ‘Ouders voor Inclusie’ of het ‘Steunpunt voor Inclusie’? Ontdek waarvoor je bij deze organisatie kan komen aankloppen, waarvoor zij staan en waar zij voor jou en je kind een verschil kunnen maken.
Tijdens deze interactieve online sessie geeft Matthias Van Raemdonck (projectmedewerker Steunpunt voor Inclusie) samen met een ouder van Ouders voor Inclusie meer uitleg over de organisatie. Er is tijdens deze sessie ook tijd voorzien voor vragen. 

 

Matthias Van Raemdonck
03
oktober
Gent BlinkHuis
Getuigenis

Gepland recupereren

Soms weet je op voorhand dat je op een bepaald moment of na een specifieke activiteit waarschijnlijk helemaal overprikkeld zal zijn. Dat je dan alleen maar nood zal hebben aan rust, in de zetel hangen of onder een dekentje kruipen. Kun je dit dan niet gewoon inplannen? Hoe en wanneer plan je ontstressen en ontprikkelen in? Kun je dit altijd op voorhand voorzien? En wat doe je daar dan aan?
Lien is 46 jaar en heeft autisme. Ze voedt haar drie dochters (14, 12 en 10 jaar oud) op in co-ouderschap. Sedert haar burn-out in 2011 leerde ze tools om haar balans te bewaren. In het dagelijkse leven blijft dit echter een zaak van vallen en opstaan. Lien getuigt over haar groeiproces.
Bart is 52 jaar en heeft sinds 10 jaar de diagnose van autisme. Voor de diagnose leefde Bart voortdurend onder hoogspanning, tot een (autistische) burn-out hem dwong om het rustiger aan te doen. Dankzij de diagnose kwam er een verklaring voor de oorzaken van de chronische overprikkeling. Nieuwe inzichten boden mogelijkheden om overprikkeling te voorkomen of er anders mee om te gaan. Voldoende tijd maken voor recuperatie is daarin een belangrijk onderdeel.
Ook Annique getuigt over haar ervaringen met dit thema.
Na de getuigenissen is er ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling. 

Lien L.
Annique Konink-Burms
Bart Boels