Werk en vrije tijd

Activiteiten over dit thema

10
oktober
Online
Getuigenis

Op reis met het gezin

Liesbet Joris is mama van drie zonen van nu 21, 19 en 11 jaar. Toen de oudste zoon 5 jaar was kreeg hij de diagnose Asperger.

Als avontuurlijk gezin zijn ze steeds blijven reizen op een manier die het voor hun drie zonen fijn maakte. Grenzen werden verlegd en bijgestuurd binnen de mate van het mogelijke De reis-ervaringsverhalen van Liesbet, die ze maakt met haar gezin en met haar organisatie ResetT, bewijzen dat reizen met autisme voor de meeste mensen wel kan.

Naast de ervaringen deelt Liesbet ook tips over mogelijkheden en hulpmiddelen om het voor jou en/of jouw gezin aangenamer reizen te maken.
Verwacht geen pasklaar antwoord want ook binnen het reizen heeft elke persoon (met autisme) andere noden en wensen.

Na haar getuigenis is er tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Liesbet Joris
16
oktober
Mol Lokaal Dienstencentrum Ten Hove
Getuigenis

Autisme en vrije tijd

Waarom is het invullen van vrije tijd dikwijls zo moeilijk voor iemand met autisme? Hoe kan je kinderen én volwassenen hierbij helpen? Tijdens deze interactieve sessie geeft Kristel hierin meer inzicht en de mogelijkheid tot het bespreken van eigen vragen en ervaringen. Het thema' s vrije tijd kan heel ruim bekeken worden zoals hobby's, sociale activiteiten, ontspanning, invulling van je dag. Hoe bespreek je dit samen met hen om hierin vooral het meest aansluitende te vinden bij hun interessegebied. 

Kristel Binnemans