Inleefsessie autisme

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’.
Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

“Fantastisch. Een echte eye opener! Wat een prachtige leerervaring, een aanrader.”

We willen iedereen de kans geven zich onder te dompelen in de ervaring van mensen met autisme, vandaar dat we in elke provincie een breed toegankelijke inleefsessie organiseren.

De inleefsessie werd ontwikkeld door Marc Peeters (zie foto boven), een gedreven vrijwilliger met autisme die jaren geleden op het idee kwam. Dankzij zijn inzet en zijn vele uren bereiken we ondertussen over heel Vlaanderen heel veel mensen met Inleefsessies. Deze dragen bij tot meer begrip voor mensen met autisme en hun omgeving.  

De inleefsessies autisme worden georganiseerd mede dankzij de steun van Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

We organiseren zowel inleefsessies op locatie als online. Tijdens beide sessies worden er andere methodieken gebruikt.

Overzicht inleefsessies autisme

 
 
FacebookTwitterShare