Regio Kortrijk

West-Vlaanderen

Bereikbaarheid

Kom binnen in het stadhuis via de Papenstraat (ter hoogte van huisnummer 21) in Kortrijk. Links van de glazen deur vind je een ID-kaartlezer. Steek je identiteitskaart hier gedurende 2 seconden in. De deur ontgrendelt dan automatisch.

Als je binnen bent in de hal, neem je de lift naar de 4e verdieping. Als je uit de lift stapt, ga je links.

Ga door de dubbele deur. Daar vind je het dakcafé waar VVA-vrijwilligers je opwachten. 

Om weer naar buiten te gaan, moet je de glazen deur ontgrendelen. Druk hiervoor op de knop links van de deur

Activiteiten in deze regio

woensdag
24
april

Infohuis Autisme • Kortrijk

19u - 22u
Kortrijk Dakcafé Stadhuis
Infohuis Autisme

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme langskomen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.

dinsdag
14
mei

Inleefsessie autisme

19u30-22u00
Kortrijk Dakcafé Stadhuis
Marc Peeters
Mieke
Inleefsessie

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.