Regio Oostende

West-Vlaanderen

Activiteiten in deze regio

donderdag
26
september

Coming out over jouw diagnose

19u30 - 21u30
Oostende Ontmoetingscentrum De Boeie
Wim
Praatgroep

Welkom bij deze praatgroep met als thema "coming out over jouw autisme".  Tijdens een praatavond kun je vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. De contactpersoon leidt de praatavond in goede banen. Samen delen we ervaringen en bouwen we aan begrip en acceptatie."

donderdag
24
oktober

Autisme en pesten

19u30 - 21u30
Oostende Ontmoetingscentrum De Boeie
Dennie
Getuigenis

Ik ben Dennie en ben geboren in 1986. Ik kreeg mijn diagnose in 1999. Ik was dertien jaar. Helaas had ik de pech dat ik zowel voor als  na mijn diagnose gepest werd. Was gepest worden zonder of met diagnose  anders? Het pesten op zich was niet zoveel anders. Mensen en kinderen die pesten focussen op je zwaktes. En ja, ik geef toe: iedereen heeft zwaktes (maar zeker ook sterktes!). Ik ga er ook niet vanuit dat zowel kinderen als volwassenen met autisme meer zwaktes hebben dan de NeuroTypicals (mensen zonder een aandoening zoals bv: autisme).

donderdag
19
december

Etentje

19u30 - 21u30
Oostende OC De Boeie
Ontspannende activiteit

Bij een ontspannende activiteit krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en in een ontspannen sfeer ervaringen uit te wisselen. Je kunt vrijuit en naar wens met andere deelnemers in gesprek gaan en luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Tijdens dit etentje is er tijd voor een ontspannende babbel. 

Het etentje zal doorgaan in  

Iedereen betaald wat hij consumeert.