dinsdag
14
mei

Autisme en planning

19u00 - 20u30
Online
Anke
Getuigenis

Ik ben Anke, 36 jaar, thuisblijfmoeder van 2 jonge kinderen en partner. Ik heb sinds 10 jaar een diagnose autisme en al wat langer eentje van hoogbegaafd.

In dezelfde zin met autisme hoor je vaak de woorden visualisatie (zichtbaar maken) en planning. En mijn leven is geen uitzondering: agenda’s in jaar-, maand-, week- en dagformaat zijn voor mij een must. Op deze avond vertel ik je graag meer over het zichtbaar maken van de planning. Over het hoe en het waarom. Voor mezelf en voor mijn gezinsleden. 

Er is na de getuigenis van Anke ook tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

 

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wachtlijst

Deze activiteit is volzet. Je kan je inschrijven op de wachtlijst voor dit evenement.

Inschrijven op wachtlijst

Wanneer
19u00 - 20u30
Waar
Organisator
VVA
Spreker(s)
Anke
Contact
vva@autismevlaanderen.be
078/152 252 (autismetelefoon)

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

woensdag
22
mei

Etentje

19u30 - 22u00
Westende Trefpunt Het Kilt
Ontspannende activiteit

Inschrijven is verplicht!

Bij een ontspannende activiteit krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en in een ontspannen sfeer ervaringen uit te wisselen. Je kunt vrijuit en naar wens met andere deelnemers in gesprek gaan en luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Tijdens dit etentje is er tijd voor een ontspannende babbel. 

 

donderdag
23
mei

Infomoment autisme

19u30-21u30
Roosdaal GC Het Koetshuis
Ann Vlasschaert
Infomoment

Tijdens deze info avond bieden we eerst een kort stukje theorie aan waarin een aantal kenmerken van autisme aan bod komen. Nadien luisteren we graag naar jullie ervaringen en vragen. Indien mogelijk, kan je je eventuele vragen vooraf via het inschrijvingsformulier onderaan al doorgeven.
 

donderdag
23
mei

Anders omgaan met stress bij autisme • Sessie 3

10u00-11u30
Online
Inge Vermaercke
Goedele
Minicursus

Mensen met autisme hebben dagelijks veel last van stress. Hun denken staat nooit stil en ze vinden zelden rust. Vaak hebben ze de signalen van stress niet door of weten ze niet goed hoe ze het allemaal kunnen aanpakken.
Tijdens de 3 sessies van deze minicursus gaan we samen aan de slag om meer inzicht te krijgen in wat stress inhoudt en bekijken we mogelijke stressprikkels en -signalen, alsook de mogelijke oorzaken.

vrijdag
24
mei

Basiscursus Autisme - Gent - Sessie 6 - Wachtlijst

10u00 - 12u30
Gent Vlaamse Vereniging Autisme
Inge Vermaercke
Co
Basiscursus

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, vragen delen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou!