dinsdag
20
februari

Autisme en seksualiteit

19u30 - 21u30
Online
Sanne
Laura Maas
Getuigenis

Laura en Sanne vertellen hoe zij seksualiteit beleven als personen met autisme. Ze geven tijdens deze getuigenis voorbeelden van hoe zij intimiteit, grenzen en sensorische prikkels beleven in relatie tot seksualiteit.

Er zal ruimte zijn om zonder schroom vragen te stellen. De powerpoint zal nadien bezorgd worden.

Deze sessie is alleen bedoeld voor personen met autisme en/of hun partner.

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wachtlijst

Deze activiteit is volzet. Je kan je inschrijven op de wachtlijst voor dit evenement.

Inschrijven op wachtlijst

Wanneer
19u30 - 21u30
Waar
Organisator
VVA
Spreker(s)
Sanne
Laura Maas

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

dinsdag
27
februari

Van meisje tot vrouw

19u30-22u00
Sint-Niklaas Huis van het Kind Sint-Niklaas
Sanne
Getuigenis

Sanne kreeg de diagnose autisme toen ze 31 was, nu 5 jaar geleden. Toen de diagnose viel, was dit helemaal geen verrassing voor Sanne zelf, maar wel voor de meeste mensen in haar omgeving. De kennis van autisme bij vrouwen is nog veel te beperkt, vindt ze, en daar wil ze iets aan doen. Door haar verhaal te vertellen hoopt ze mee te helpen aan het verbreden van de kennis rond dit onderwerp. 

woensdag
28
februari

Infohuis Autisme • Kortrijk VOLZET

19u - 22u
Kortrijk Dakcafé Stadhuis
Infohuis Autisme

Om ouders, familieleden en mensen met autisme op allerlei manieren de kans te geven in contact te komen met bondgenoten organiseren we het Infohuis Autisme. In het Infohuis Autisme kan je als ouder, persoonlijk betrokkene of volwassene met autisme langskomen voor een babbel met een ouder, partner of een volwassene met autisme. Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene.

woensdag
06
maart

Studeren in het hoger onderwijs - sessie 3 VOLZET

19u30-21u00
Online
Joke Vanhauwaert
Minicursus

De overgang van middelbaar onderwijs naar het hoger onderwijs verloopt niet altijd van een leien dakje. Bij jongvolwassenen met autisme is dat ook zo. Autisme kan hindernissen met zich meebrengen. Nochtans zien we dat de slaagkansen van jongvolwassenen met autisme in het hoger onderwijs hoger liggen dan vroeger. Er is meer kennis van autisme en hogescholen bieden op een andere manier hulp.