donderdag
07
november

Diagnose autisme na een burn-out

19u30-22u00
Mol Lokaal Dienstencentrum Ten Hove
An
Getuigenis


10 januari 2014 … We zijn 10 jaar later en er gaat geen dag voorbij aan de betekenis van deze dag voor mij.
Mijn naam is An en ik was toen 30 jaar, partner van en net mama van 2 kinderen. Ik werkte voltijds als commercieel medewerker in een bankkantoor. Ik leed enorm onder mijn dwanghandelingen en autisme was voor mij toen nog ongekend. Na de geboorte van mijn jongste kind werd er bij mij medicatie opgestart tegen dwang en angsten, iets wat ik bij bewustzijn mijn ganse leven ervaar.
De weken voor 10 januari 2014 waren heftig. Ik was somber, moe, vaak uitgeput van het huilen, dacht onophoudelijk, ... Ik sliep veel en ben in de periode voorafgaand aan januari 2014 extreem blootgesteld aan mijn eigen angsten, waarvan ik nu nog steeds hinder ondervind.
De druppel waardoor ik toen mijn grens bereikte leek banaal … maar de gevolgen van het geheel waren desastreus. Na meer als 2 jaar werd ik terug officieel werkend in een totaal andere context en in een andere werkbreuk en met eindelijk de kapstok van autisme rijker.
Ik vertel jullie mijn verhaal over mijn burn-out van toen en hoe ik er nu op terugkijk, open en eerlijk, met de info en de mogelijkheden die ik toen kreeg en nu krijg. Elke vraag mag gesteld worden en ook hierop zal ik openhartig antwoorden.
 

FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
19u30-22u00
Waar

Lokaal Dienstencentrum Ten Hove
Jakob Smitslaan 28 A
2400 Mol
België

Organisator
VVA
Spreker(s)
An
Contactpersoon regio
Regioverantwoordelijke: Chris Dries
E-mailadres: passmol@posteo.de
Autismetelefoon: 078 152 252

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

dinsdag
17
september

Basiscursus Autisme - Roeselare - sessie 2

18u00-20u00
Roeselare Hogeschool VIVES
Joke Vanhauwaert
Basiscursus

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, vragen delen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou!

donderdag
19
september

Autisme en veranderingen

20u00 - 22u30
Turnhout Parochiezaal Goddelijk Kind Turnhout-Oost-Centrum
Yasmin
Getuigenis

Hoe kunnen mensen met autisme reageren op veranderingen in hun leven? Welke handvaten zijn er om hen hierbij te helpen? Hoe verloopt het verwerkingsproces? Yasmin probeert te duiden waarom veranderingen soms zo moeilijk zijn voor mensen met autisme. Ze geeft een inkijk in haar hoofd en hart en probeert zowel haar persoonlijke als professionele ervaringen te verweven. Er is tijdens de sessie tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling. 



 

dinsdag
24
september

Alleen (gaan) wonen als jonge man met autisme

19u30-22u00
Sint-Niklaas Huis van het Kind Sint-Niklaas
Sander
Korte getuigenis met ervaringsuitwisseling

Sander is een jongeman van 32 jaar die op zijn 18 jaar de diagnose autisme kreeg. Momenteel woont hij nog thuis bij zijn ouders maar binnenkort gaat hij alleen gaan wonen. 

Tijdens zijn getuigenis vertelt Sander ons hoe hij de  praktische voorbereidingen om te gaan verhuizen aanpakt en hoe hij zich emotioneel voorbereidt. 

Na de getuigenis van Sander maken we tijd voor ervaringsuitwisseling. 


 

donderdag
26
september

Inleefsessie autisme

19u30 - 22u00
Wachtebeke GC Cultuurhuis Safarken
Marc
Mieke
Inleefsessie

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.