Blue Run 4autism

De 4e editie van de Blue Run 4autism gaat door op zaterdag 6 april 2019. We nodigen iedereen uit om samen rondjes te komen wandelen of lopen voor autisme. Hoe snel je loopt is niet belangrijk, wel het feit dat je deelneemt en mee in beweging komt voor en met mensen met autisme en hun omgeving.

In de periode van 2 april (Wereld Autisme Dag) wil Vlaamse Vereniging Autisme autisme extra onder de aandacht brengen, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen. Met je deelname steun je onze vereniging, maar toon je ook je warm hart voor mensen met autisme!

Deelnemers wandelen of lopen rondjes de vijver van de Blaarmeersen. Een rondje is ongeveer 2.7km. Je kan tussen 14u en 17u starten en stoppen. Tijd is niet belangrijk, wel het feit dat we samen een aantal rondjes doen. Iedereen kan wandelen en/of lopen en op eigen tempo, in team of alleen.

We verwelkomen iedereen: groot en klein, jong en oud, mensen met en zonder autisme, mensen met en zonder beperking. Mensen met een rolstoel voorzien best begeleiding om te helpen op de kleine helling op het parcours.

Omwille van praktische en organisatorische redenen, hebben we er voor gekozen om de Blue Run 4autism te organiseren op de eerste zaterdag van april.

Waar en wanneer?

Blaarmeersen • Zuiderlaan 5 • 9000 Gent

De 4e editie gaat door op zaterdag 6 april 2019. Registratie van de rondjes gebeurt tussen 14u en 17u.

Alle informatie over de bereikbaarheid van de Blaarmeersen vind je via deze link, op de site van Stad Gent.
 

Bekende Blue Runners

Dit jaar nemen ook weer enkele Bekende Blue Runners deel:

  • Margot Hallemans en Jef De Smedt (Familie) komen samen met het Hartteam
  • Nic Balthazar (regisseur)
  • Jan Hautekiet (radiomaker)
  • Jasper Steverlinck (zanger)
  • De mannen van Goose

Lieven De Clercq praat het evenement aan elkaar en Hanne Poullet zorgt weer voor de opwarming van de beentjes.

Online inschrijven t/m. 1 april en daginschrijving op 6 april:
> 2 jaar tot 12 jaar: 10 euro
> 12 jaar: 15 euro

Inschrijven


Wil je een groep van 10 of meer personen inschrijven ?
Download dan het Excel-document hieronder, vul het in met de gegevens van jouw deelnemers en stuur de ingevulde Excel naar sofie@autismevlaanderen.be.

Groepsinschrijving


Elke deelnemer krijgt een medaille van de Blue Run 4autism en ook een leute attentie!

Loopshirt

Het is ook mogelijk om een speciaal Blue Run 4autism loopshirt te reserveren. Het is een technisch shirt met het logo van de Blue Run 4autism.
 
Voorverkoopprijs tot 1 april:
- Met korte mouwen: 10 euro
- Met lange mouwen: 15 euro
 
Dag zelf of nabestelling:
- Met korte mouwen: 15 euro
- Met lange mouwen: 20 euro
 
Wil je in jouw omgeving met het loopshirt lopen, maar kan je niet naar de Blue Run komen? Je kan er gerust bestellen en dan wordt het pakketje bij jou thuis bezorgd! Tot 1 april gelden ook de voorverkooprijzen voor t-shirts die per mail worden besteld.
Stuur een mailtje naar sofie@autismevlaanderen.be voor jouw bestelling.

Doel

De voorbije jaren is gebleken dat de opbrengst van de Blue Run 4autism de kosten van de organisatie en het voorbereidend werk covert en ons niet zoveel extra middelen geeft. De organisatie van zo’n evenement is alleen maar mogelijk dankzij de materiële steun van enkele sponsors en vooral dankzij de vaak gratis inzet van de vele vrijwilligers. We kunnen nooit genoeg dankbaar zijn voor al die steun!

Toch wil Vlaamse Vereniging Autisme de Blue Run 4autism blijven organiseren omdat we merken dat we heel wat in beweging zetten door mensen met autisme, hun ouders, partner, families op al wandelend en lopend samen te brengen.

We hoorden heel wat mooie verhalen van families die oorspronkelijk alleen kwamen. Na hun eerste deelname zijn ze zo enthousiast en blij om dit te kunnen delen, dat hun groepje Blue Runners jaarlijks uitbreidt. De Blue Run maakt het voor hen immers mogelijk om hun verhaal te delen met hun omgeving en netwerk. De Blue Run brengt mensen op een ontspannen manier samen en laat hen ook in contact komen met andere mensen met en ook zonder autisme.

Jaarlijks merken we ook dat onze vrijwilligers heel veel energie halen uit de Blue Run 4autism. Ze ontmoeten elkaar nog eens op een ongedwongen manier, ze genieten ervan om mensen te kunnen helpen, om aanwezig te zijn, om actief iets te kunnen doen.

Het verbindend effect van de Blue Run 4autism is voor onze vereniging daarom veel belangrijker geworden dan het doel om hier mee fondsen op te halen.

Dat neemt niet weg dat elke extra euro die de Blue Run 4autism opbrengt, goed wordt besteed.
Hieronder vind je enkele van onze initiatieven waarvoor wij jaarlijks werkingsmiddelen nodig hebben.

  • Elk telefoontje aan de Autismetelefoon kost VVA gemiddeld 8 euro. Onze vrijwilligers deden het voorbije jaar iets meer dan 1200 gesprekken.
  • Elk gratis Infopakket kost VVA ongeveer 5 euro. We verstuurden er dit jaar iets meer dan 1000.
  • We organiseerden 88 Inleefsessies, 20 Infohuizen in Antwerpen, Gent en Antwerpen, iets meer dan 200 activiteiten in onze regio’s met hulp van onze regioverantwoordelijken,… met de bijhorende kosten voor de organisatie, de planning, voor de huur van lokalen, voor het boeken van sprekers, voor het drukwerk, het versturen van flyers en affiches naar organisaties, scholen, diagnosecentra in Vlaanderen, het online bekend maken van onze activiteiten…

Geef je ook een rondje?

Kan je er zelf niet bij zijn, maar wil je ons wel een duwtje in de rug geven? Dan is jouw gift altijd welkom! Je kan een gift met overschrijving doen op het algemene VVA-rekeningnummer BE62 – 0012 3812 3861 met vermelding “Ik geef een rondje voor autisme”.

Elke persoon die op jaarbasis ten minste 40€ overmaakt, krijgt in februari het jaar erna automatisch een fiscaal attest toegestuurd.

 
 
   
FacebookTwitter