Contactbondgenoot

Sinds de uitbraak van het Covid 19- virus ziet onze wereld en ons dagelijks leven er helemaal anders uit. Deze pandemie zorgt voor veel onduidelijkheden, bezorgdheden en zelfs angsten bij veel mensen en niet in het minst bij personen met autisme of hun netwerk. 
Bovendien vallen door de corona-maatregelen veel van onze activiteiten weg. Er zijn dus plots veel minder mogelijkheden voor personen met autisme of hun netwerk om te ventileren over wat hen bezighoudt of om ervaringen uit te wisselen.  

Om ouders, familieleden en mensen met autisme de kans te geven om in contact te komen met bondgenoten organiseren we het contactbondgenootschap. Je kan bij een contactbondgenoot terecht voor een babbel of een specifieke vraag.  Onze bondgenoten zijn zelf personen met autisme, ouders, grootouders, partners of kinderen van een persoon met autisme. Allemaal ervaringsdeskundige vrijwilligers die klaar staan om te luisteren naar jouw verhaal of vraag. Ze gaan met jou mee op weg om zo je (zoek)tocht hopelijk wat te verlichten. Door hun gelijkaardig situatie kunnen ze zich ook beter inleven in jouw verhaal zonder daarbij te oordelen of te veroordelen. Ze luisteren en geven tips vanuit hun eigen ervaring.  

 

Momenteel zijn er veel aanvragen, waardoor de wachttijden (erg) lang kunnen zijn.

Onze excuses daarvoor.

 

Voor wie?

Iedereen die met een vraag zit rond autisme en de behoefte heeft om daar met een ervaringsdeskundige van gedachten over te wisselen.

Hoe werkt het?

Wil je graag in contact komen met één van onze contactbondgenoten?

  • Stuur je verhaal & vraag naar contactbondgenoot@autismevlaanderen.be.
  • Je ontvangt binnen de 3 à 4 weken een eerste antwoord. hierin bevestigen we dat we voor jou op zoek gaan, of we stellen nog bijkomende vragen.
  • Jouw contactgegevens worden bezorgd aan een contactbondgenoot, die gelijkaardige ervaringen heeft. 
  • Onze contactbondgenoot zal zelf contact opnemen met jou via e-mail.
  • Hoe het verdere contact zal verlopen, beslissen jullie samen, al naar gelang jouw mogelijkheden en die van de contactbondgenoot. Dat kan via e-mail, Messenger, Whatsapp, chat,  videogesprek, telefoon...  

Wat is het niet?

Onze contactbondgenoten zijn ervaringsdeskundigen maar geen professionele hulpverleners. Zij bieden dus geen individuele (thuis)begeleiding of therapie. Ze denken wel mee met jou of luisteren naar je verhaal.

Onze vrijwilligers kunnen zelf ook aangeven dat ze het bondgenootschap willen stopzetten of dat het geen goede match is. Indien jij dit wenst gaan we op zoek naar een andere bondgenoot.

FacebookTwitterShare