ik toon begrip

Verspreid mee het Begripvirus voor mensen met autisme

Begrip vind je in het tonen van respect voor het 'anders' zijn.
Begrip vind je in de manier waarop de omgeving omgaat met autisme.

Begrip vind je in een samenleving die kansen biedt aan mensen met autisme en hen niet benadert vanuit hun moeilijkheden.

Er zijn heel wat manieren om begrip te tonen voor mensen met autisme. Onze concrete tips zijn een eerste, handige leidraad. Maar daar houdt het niet bij op: kijk hier even rond en doe mee!

Concrete begriptips

Met deze tips kan jij onmiddellijk aan de slag. Zo voelen mensen met autisme zich begrepen en vergemakkelijk je jouw communicatie.
Onze tips werden gevisualiseerd door Karl Mortier • een krak in visualisatie • visueelleren.be

FacebookTwitterShare
Bezoek onze prikkelcaravan

Van 1 t.e.m. 6 april doorkruisen we Vlaanderen met onze prikkelcaravan. Onze prikkelcaravan laat jou ontdekken hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Ze worden namelijk op een andere manier geprikkeld en dat laten we jou in onze caravan ondervinden.

Toon je begrip op Facebook

Laat iedereen weten dat jij begrip toont voor mensen met autisme en installeer het #begripvoorautisme-kader op je Facebook profielfoto.

Leef je in in autisme

Je kan lezen over autisme, maar hoe voelt het eigenlijk om autisme te hebben? Via inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’. We kaderen die ervaring met verhalen van mensen met autisme.

 
 
Loop mee voor autisme

Ons uniek wandel- en loopevent is in handen van mensen met autisme en persoonlijk betrokkenen. Dat zorgt voor unieke contacten, en een fijne, sportieve beleving!

 

Lid worden

Steun onze vereniging met jouw lidmaatschap! Je krijgt er heel wat voor terug: kijk maar even.

Word vrijwilliger

We zijn steeds op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, en dat kan op heel wat uiteenlopende manieren. Heb jij zin om mee te werken aan een autismevriendelijke samenleving?

Steun autisme

Je kan ons op verschillende manieren een financieel steuntje in de rug geven. Alvast bedankt!