Vrijwilligen bij VVA

Zin om iets te betekenen voor mensen met autisme en persoonlijk betrokkenen?

Er zijn duizend en één manieren waarop jij kan meewerken aan een autismevriendelijke samenleving. Bij VVA zijn we steeds op zoek naar mensen die hieraan een waardevolle bijdrage kunnen doen of de handen uit de mouwen willen steken.

VVA heeft een brede werking die stoelt op de ervaring en talenten van vrijwilligers. We proberen met onze vereniging het verschil te maken door ook inhoudelijke engagementen zoveel mogelijk te laten opnemen door personen met autisme of door mensen met een persoonlijke betrokkenheid.
De ervaringsdeskundigheid van onze vrijwilligers vinden wij een grote meerwaarde.

Wil jij graag starten als vrijwilliger bij VVA? Stuur een mailtje naar: aanspreekpunt.vrijwilligers@autismevlaanderen.be.
 

Start to VVA

Wil jij graag het fijne weten over onze vrijwilligerswerking?
Ben je benieuwd naar de ervaring van andere vrijwilligers met vrijwilligerswerk bij VVA?
Wil je weten welke engagementen er zijn en welke talenten jij kan inzetten?
Dan ben je van harte welkom op onze Start to VVA.

Traject nieuwe vrijwilligers

Aansluitend op de Start to VVA is het mogelijk om een traject te volgen dat VVA speciaal voor nieuwe vrijwilligers organiseert. Tijdens dit traject willen wij jou beter leren kennen en kan jij verder kennismaken met onze organisatie. Het is echter niet altijd nodig om het volledige traject te volgen. Zo zijn er bepaalde engagementen waarvoor dit niet hoeft. Ook kan het zijn dat jij door je opleiding en/of ervaring het volledige traject niet hoeft te volgen.
Stuur gerust een mailtje naar marjan@autismevlaanderen.be. We bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn.

Het traject bestaat uit 4 modules:

Module 1: Historiek, visie, Participate 

Na de kennismaking schetsen we in het kort de historiek van VVA. We bespreken de visie van VVA op autisme en gaan er actief mee aan de slag tijdens enkele opdrachten. We informeren deelnemers over het gebruik van de website participate-autisme.be

Module 2: Inleefsessie Autisme 

Deelnemers volgen een inleefsessie autisme waarin we mensen via inleefmethodieken zo dicht mogelijk bij het 'autistisch voelen' trachten te brengen.

Module 3: Nabespreking inleefsessie, basisvorming Storytelling 

We bespreken hoe de deelnemers de inleefsessie autisme hebben ervaren en geven meer uitleg over het engagement 'co in de inleefsessie' en 'co in de basiscursus'. Tijdens de basisvorming Storytelling ontdekken deelnemers hoe ze hun eigen verhaal kunnen schrijven of vertellen.

Module 4: Basisvorming communicatie, keuze engagement      

Tijdens de basisvorming communicatietechnieken geven we meer inzicht in verbale en non-verbale communicatie. We overlopen de vrijwilligersengagementen bij VVA en helpen deelnemers bij het maken van hun keuze.
 

Inschrijven?

In 2023 bieden we zowel een online traject aan als een traject op locatie in Brugge.

Wil je graag deelnemen aan de Start to VVA en/of het traject? Super! Schrijf je zeker in via onderstaande knoppen.

We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Inschrijven voor de online Start to VVA en/of het online trajectInschrijven voor de Start to VVA en/of het traject in Brugge

 

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij VVA? Wat er precies van je verwacht wordt en wat je ervoor terugkrijgt?

Heb je concrete vragen, stuur ons een mailtje.

Dit voorjaar geven we met ons team de prioriteit aan een betere ondersteuning en opvolging van de huidige pool van (nieuwe) vrijwilligers. We werken ook enkele belangrijke projecten uit.

Daarom zetten we de aanwerving van nieuwe vrijwilligers tijdelijk stop.

We vinden het belangrijk om jou als nieuwe vrijwilliger goed te onthalen en je kennis te laten maken met onze organisatie. We informeren je graag via onze website, op sociale media en in ons magazine als er een nieuw traject start.

Goesting om VVA vrijwilliger te worden?

Laat hier jouw gegevens achter, dan ontvang je later een uitnodiging voor de volgende Start to VVA. 

FacebookTwitterShare