Wereld Autisme Dag

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besliste op 18 december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Jaarlijks vinden in de periode rond 2 april wereldwijd allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving verder wil sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen.

VVA zette vanaf het begin maar wat graag haar schouders onder dit initiatief en spande zich mee in om van Wereld Autisme Dag ook in België een gevestigde waarde te maken. Omdat de erkenning van autisme absoluut noodzakelijk is om mensen met autisme en hun omgeving een kwaliteitsvol leven te laten ervaren.

Concreet zet VVA zich in om een autismevriendelijke samenleving te creëren, door de focus te plaatsen op de kwaliteiten van mensen met autisme. Een genuanceerde beeldvorming over autisme creëert immers een autismevriendelijke omgeving.

KEIvoorAutisme

Dit jaar organiseren we de campagne #KEIvoorAutisme voor het eerst samen met enkele andere grote organisaties: Participate vzw, Liga Autisme Vlaanderen, Autisme Centraal en de Referentiecentra Autisme.

Het doel van deze campagne: een stimulans geven aan de autismevriendelijkheid in Vlaanderen door autisme en autismevriendelijkheid op een kleurrijke, diverse, concrete en positieve manier in beeld te brengen. En dat doen we dit jaar samen, want samen zijn we sterker, samen vullen we elkaar aan en kunnen we meer bereiken. We streven immers allemaal naar hetzelfde doel: meer begrip en vriendelijkheid voor mensen met autisme en hun omgeving.

Onze KEIvoorAutisme campagne is daarom toegankelijk voor iedereen. Het is een campagne waarin we iedereen die iets betekent voor een ander eens letterlijk en figuurlijk willen tonen: "Jij bent een kei in wat je doet! Bedankt!" En het leuke is dat je er geen kunstenaar of schrijver voor hoeft te zijn. Iedereen kan meedoen. Elke steen is uniek en authentiek.

Wil jij ook graag jouw KEIvoorAutisme bedanken of bejubelen? Lees alles over onze campagne en bekijk het stappenplan op www.keivoorautisme.be.

FacebookTwitterShare
Be Aut'hentic

De onverbloemde en aandachtige blik van mensen met autisme toont ons hoe écht en kleurrijk de wereld kan zijn. Geniet mee van onze authentieke verhalen.

Steun autisme

Je kan ons op verschillende manieren een financieel steuntje in de rug geven. Alvast bedankt!

Lid worden

Steun onze vereniging met jouw lidmaatschap! Je krijgt er heel wat voor terug: kijk maar even.