woensdag
23
oktober

Infohuis Autisme • Kortrijk

19u - 22u
Kortrijk Dakcafé Stadhuis
Infohuis Autisme

Met het infohuis Autisme willen we iedereen die in aanraking komt met autisme de kans geven om in contact te komen met bondgenoten. 

Tijdens het Infohuis kan je vrijblijvend langskomen voor een babbel met een vrijwilliger. Zij zijn allen ervaringsdeskundige met een persoonlijke link met autisme. 

Je kan er terecht bij vermoedens van autisme, als je pas de diagnose kreeg of al wat langer bekend bent met autisme in je gezin of familie en een gesprek wil met een betrokkene. Onze vrijwilligers zijn echter geen professionele hulpverleners. Ze luisteren graag naar je verhaal en geven waar ze kunnen enkele tips vanuit het eigen ervaring.

Tijdens het infohuis geven we je graag ook meer uitleg over onze werking.

Inschrijven?

Graag vooraf inschrijven zodat we kunnen inschatten hoeveel vrijwilligers er best aanwezig zijn. Als je een vraag hebt mag je die op voorhand doorsturen via onderstaand inschrijfformulier.

Je hoeft niet op het start uur aanwezig te zijn. Het is een 'open huis' dus je kan komen en gaan wanneer je zelf wil.

Wil je graag de dag zelf langskomen zonder inschrijven? Dat kan ook!

Deelnemen aan het Infohuis is gratis

 
FacebookTwitterShare

Inschrijven

Wanneer
19u - 22u
Waar

Dakcafé Stadhuis
Papenstraat 21
8500 Kortrijk
België

Kom binnen in het stadhuis via de Papenstraat (ter hoogte van huisnummer 21) in Kortrijk.
Links van de glazen deur vind je een ID-kaartlezer. Steek je identiteitskaart hier gedurende 2 seconden in.
De deur ontgrendelt dan automatisch.

Als je binnen bent in de hal, neem je de lift naar de 4e verdieping. Als je uit de lift stapt, ga je links.

Ga door de dubbele deur. Daar vind je het dakcafé waar VVA-vrijwilligers je opwachten.  
Om weer naar buiten te gaan, moet je de glazen deur ontgrendelen. Druk hiervoor op de knop links van de deur

Organisator
VVA
Spreker(s)
Contactpersoon regio
Stefaan en Brecht

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

dinsdag
22
oktober

Basiscursus Autisme - Roeselare - sessie 5

18u00-20u00
Roeselare Hogeschool VIVES
Joke Vanhauwaert
Basiscursus

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind, ... kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wilt graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, vragen delen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou!

donderdag
24
oktober

Autisme en mentale kwetsbaarheid

19u30-21u30
Roosdaal GC Het Koetshuis
Ruth
Getuigenis

Ik ben mama van 3 kinderen, de 2 oudsten hebben autisme en zijn ondertussen jongvolwassenen. Mensen met autisme ervaren de wereld veel intenser en tegelijk moeten ze proberen te ontcijferen hoe die wereld werkt. Opgroeien in een vage, onvoorspelbare maatschappij is voor velen daarom angstaanjagend. Sommigen vinden handvaten om hiermee om te gaan, anderen glijden verder weg in de negatieve spiraal van angst en paniek.

donderdag
24
oktober

Autisme en pesten

19u30 - 21u30
Oostende Ontmoetingscentrum De Boeie
Dennie
Getuigenis

Ik ben Dennie en ben geboren in 1986. Ik kreeg mijn diagnose in 1999. Ik was dertien jaar. Helaas had ik de pech dat ik zowel voor als  na mijn diagnose gepest werd. Was gepest worden zonder of met diagnose  anders? Het pesten op zich was niet zoveel anders. Mensen en kinderen die pesten focussen op je zwaktes. En ja, ik geef toe: iedereen heeft zwaktes (maar zeker ook sterktes!). Ik ga er ook niet vanuit dat zowel kinderen als volwassenen met autisme meer zwaktes hebben dan de NeuroTypicals (mensen zonder een aandoening zoals bv: autisme).

maandag
04
november

Brussen

19u30-21u00
Online
Loubna
Praatgroep

Online praatgroep voor volwassenen, een plek waar jij als broer of zus van iemand met autisme gehoord, begrepen en ondersteund kan worden. Tijdens onze bijeenkomsten delen we onze ervaringen, vragen, zorgen… zodat we kunnen ventileren en bijleren.