KEIvoorAutisme Filmpje 2021

KEIvoorAutisme was een gemeenschappelijke campagne in kader van Wereld Autisme Dag (2 april) van Vlaamse Vereniging Autisme, de Liga Autisme Vlaanderen, Participate, de Referentiecentra Autisme en Autisme Centraal. Met deze campagne wilden ze een maand lang autisme en autismevriendelijkheid op een concrete en positieve manier in de kijker te zetten. 

De eerste editie van KEIvoorAutisme was een groot succes.  

De voorbije maand werden vele honderden autismekeien in de verf gezet. Letterlijk. Grote keien, kleine keien. Hoekige, ronde. Gekocht of gevonden. De keien werden beschilderd in alle kleuren van het spectrum en ze waren bedoeld voor een spectrum van mensen: kinderen, jongeren en volwassenen, met en zonder autisme, die op de een of andere manier hun ‘steentje’ bijdragen aan autismevriendelijkheid en een positief beeld van autisme. Vele honderden mensen drukten met een versierde kei, vergezeld van een compliment, hun waardering uit voor iemand die ze een ‘kei in autisme’ vinden. 

Een paar voorbeelden: 

“Arne en Siebe willen enkele klasgenootjes bedanken om wie ze zijn maar ook de juffen die een hart hebben voor elk van hen.” 

“Deze kei is van Hanneke voor Jens omdat hij nog steeds de humor ziet in (mijn) imperfecties. 

Deze kei is van Evi voor Bram, mijn kanjer van een zoon die ondanks alle storm op zee een kei is in de weg vinden naar zichzelf! 

De campagne eindigde op 30 april. We zijn dan ook bijzonder fier dat we vandaag – 10 mei – het digitaal filmpje met onze keien in de hoofdrol kunnen delen met jullie. Van harte bedankt aan en voor alle keien! Veel plezier met het bekijken van de video!

Alle informatie: www.keivoorautisme.be. Bekijk onze keien op Instagram.

FacebookTwitterShare