Mijn engagement als eventvrijwilliger

Ik doe ondertussen al 6 jaar vrijwilligerswerk voor de VVA. Ik ben vooral eventvrijwilliger.

Wat mij aansprak om mij als vrijwilliger op te geven bij VVA was omdat ik een zoon heb met autisme en hoe moeilijk het is om de juiste weg te vinden om de juiste info te krijgen. Dankzij VVA zijn we naar een paar bijeenkomsten geweest over autisme. Ik vond dat zo een meerwaarde dat ik iets wou terug doen voor VVA. Ook als je ziet wat de opbrengst elk jaar is bij de herfstrit, die geschonken wordt aan de VVA, waarmee ze hun werking kunnen blijven doen. Het doet mij veel deugd dat ik daar aan mee kan helpen als vrijwilliger!

Er zijn twee grote evenementen waar ik altijd probeer bij te zijn. Dat is de herfstrit op de laatste zondag van oktober en de Blue Run 4autism de eerste zaterdag van april.

Het is zo leuk om samen met de andere vrijwilligers zo een mooi event te doen slagen

Bij de herfstrit gaan helpen was mijn eerste ervaring als vrijwilliger. Deze wordt elk jaar georganiseerd door ‘De hardrijders’ van Moerzeke. De aankomst is elk jaar in Hamme waar ik woon. Ik ben gaan zoeken of ik daar kon gaan helpen als vrijwilliger, en zo ben ik in contact gekomen met de VVA. Mijn eerste jaar ben ik een ganse dag gaan helpen. In de voormiddag hebben we de lunchpakketten klaar gemaakt voor ongeveer 2500 à 3000 motorliefhebbers afhankelijk van het weer. Wat ik vooral leuk vind is de grote groep vrijwilligers waar ik mee samenwerk. Het is ook altijd leuk om dezelfde groep weer terug te zien. Ook de sfeer is altijd leuk onder de vrijwilligers en de organisatie. Vooral in de voormiddag is dat altijd gezellig om samen die pakketten te maken. In de namiddag is het vooral koffie rond dragen en tafels afruimen. Het liefst ga ik rond met de koffie, zo kan je af en toe eens en praatje maken met de motorrijders.

Het andere evenement is de Bleu Run 4autism in het teken van Wereld Autisme Dag op 2 april. Het gaat door in de Blaarmeersen in Gent.
Al enkele jaren ga ik daar helpen als barman. Het is zo leuk om samen met de andere vrijwilligers zo een mooi event te doen slagen. Ook de opruim is leuk, al moet er veel gebeuren, alles loopt zo vlot dat het snel klaar is. Vanaf de editie 2020 zou ik ook meehelpen in de organisatie van dit evenement. Ik zou dan de taak op mij nemen om alles te regelen voor de drankstand.

Waar ik ook probeer mee te helpen is bij het klaarmaken van de zending van het VVA magazine. Dan zitten we met een kleine groep vrijwilligers samen om de adressen op de enveloppen te kleven. Het is ook altijd leuk om daar aan mee te werken.

 

Guido

FacebookTwitterShare

Ontdek ook