Raad van Bestuur

VVA heeft eind vorig jaar afscheid moeten nemen van de leden van de vorige Raad van Bestuur die de voorbije jaren de lijnen van de organisatie heeft uitgezet. Zij hebben mee een stuk van de geschiedenis van VVA geschreven en erkentelijkheid en dankbaarheid zijn dan ook op hun plaats.

De leden van het nieuwe bestuur hebben zich met veel enthousiasme geëngageerd om mee de toekomst van VVA uit te tekenen, samen met het team en alle vrijwilligers. Onze raad denkt na hoe we samen met het team en de vrijwilligers VVA verder uitbouwen.

Onze bestuursleden stellen zich graag even aan jullie voor.

"Ik ben Kris Janssens. Ik werd onlangs lid van het bestuur van de Vlaamse Vereniging Autisme. Ik ben 51 jaar en al sinds mijn tienerjaren erg betrokken in heel wat besturen van jeugdorganisaties en socioculturele verenigingen.

Het is eigenlijk mijn hele leven al een passie geweest om samen met mensen te kunnen bouwen aan initiatieven met een maatschappelijke meerwaarde. Mijn passie werd ook mijn beroep, want ook het videoproductiehuis dat ik opstartte ondersteunt voornamelijk de non-profit met producties voor zowel tv als voor internet.

Autisme is me niet vreemd. Niet alleen binnen mijn bedrijf werk ik samen met mensen met autisme, ook binnen mijn eigen gezin is het een verrijking. Ik hou van het samenwerken met mensen en gezamenlijk oplossingen vinden voor de uitdagingen die er zijn. Ik hoop dan ook op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen."

Wil je contact met de Kris opnemen? Stuur een mailtje naar rvb@autismevlaanderen.be.

"Ik ben Ingrid Verhaegen. Ik ben 52 jaar en getrouwd met Vincent. Mama van Alice (22 jaar) en Sebastiaan (voor altijd 15 jaar). Jullie kunnen me al kennen van mijn inzet bij VVA als vrijwilliger, zo was ik trekker van de inleefsessie en de basiscursus. Met veel goesting heb ik toegezegd om de overstap te maken naar het bestuur van VVA.  

Mijn professionele leven speelt zich af bij KBC waar ik mij bezig houd met projectmanagement. 

In onze vrije tijd maken Vincent en ik regelmatig een stevige wandeling en zetten we ons ook in voor OVOK vzw.  Verder haal ik mijn energie uit tijd doorbrengen met familie en vrienden, met haken en breien, zingen in het koor Die Boose en wanneer er nog wat tijd over is, het lezen van een goed boek."

"Ik ben Jan De Meulder, 66 jaar oud. Gehuwd met Minnie Boey. Vader van 4 kinderen en ondertussen grootvader van 7 kleinkinderen. Minnie is jarenlang actief geweest in VVA als vrijwilliger en als voorzitster en lid van het bestuur. Minnie is nog steeds actief in de algemene vergadering. Toen we hoorden dat er nieuwe leden voor de Raad van Bestuur werden gezocht, vond zij dat het mijn beurt was.

Ik ben blij dat ik mijn ervaring in de financiële sector en in verscheidene bestuursraden nu kan inbrengen als penningmeester van de VVA."

"Ik ben Ivette Van den Bogaerde. Ik ben gehuwd en moeder van 2 kinderen waaronder een alleenwonende volwassen zoon met autisme. Hij inspireert mij om anders naar de wereld te kijken en dat is een verrijking. 

Lang geleden heb ik als dienstverlener meegewerkt aan het opstarten van een dienst thuisbegeleiding voor gezinnen met een volwassen zoon of dochter met een mentale beperking.

Daarna heb ik jaren gewerkt als thuisbegeleider voor de VVA om zo uiteindelijk terecht te komen in de ouderwerking van de VVA waar ik verantwoordelijk was voor de werking in West-Vlaanderen. Wat mij vooral inspireerde om zoveel jaren voor de VVA te werken was de positieve manier van kijken naar de talenten van mensen met autisme, de dynamische werking én de positieve ingesteldheid van iedereen om samen te werken.

Vanuit al deze ervaringen probeer ik vol enthousiasme en in overleg met alle betrokkenen in Vlaanderen mee te werken aan deze nieuwe bestuursploeg."

FacebookTwitterShare