Be Aut'hentic • Foeke

Ik ben een doorzetter

Foeke

Ik ben Foeke en ik werk voltijds bij een beursstandenbouwer.  Ik ben 29 jaar.
In 2013 schreef ik mij in bij de muziekacademie van Deinze om daar lessen beiaard en AMV te gaan volgen. Intussen zit ik in de hogere graad voor beiaard en heb ik reeds ervaringen op de beiaarden van onder andere: van Deinze, Gent, Brugge, Roeselare, Mechelen (Sint Romboutskathedraal), Mons, Maastricht, Saint-Amand-Les-Eaux, Douai, Carcassonne, Lyon (de belforttoren van het stadhuis), Chambéry,… Er is dus zonder dat ik het destijds ooit had kunnen vermoeden een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Men heeft mij vanaf dag 1 al geaccepteerd in de muziekschool, zowel het personeel als de medeleerlingen van de academie. Intussen speel ik ook orgel en ben ik begonnen bij de Folkband van de muziekschool. Verder ben ik ook erg geïnteresseerd in de techniek van orgels en beiaarden. Het is dus uitgegroeid tot een ware passie van mij. Men zegt ook dat ik erg emotioneel en muzikaal speel.

Foeke

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Ik zie het dus als een positieve eigenschap.

Ook schilderen, tekenen en paardrijden zijn hobby’s van mij. Ik teken reeds sinds mijn kleuterjaren en enkele jaren geleden is daar ook schilderen bij gekomen. Beiden heb ik uit mijzelf geleerd.

Paarden hebben er altijd voor gezorgd dat ik mijn rust vond in moeilijke tijden. Ik heb met bepaalde paarden een onbeschrijfelijke band.  Paarden zorgden ervoor dat ik terug mijn geluk vond tijdens erg donkere periodes. Je geeft ze niet enkel liefde, je krijgt er ook erg veel liefde van terug. Het contact met paarden heeft mij enorm veel doen inzien.

Mensen zeggen soms dat ik grensverleggend ben. Ik heb een koppig karakter, maar daardoor ben ik een enorme doorzetter. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor.  Ik zie het dus als een positieve eigenschap.

Ik ben van mening dat wij, mensen met autisme, zéker ook veel kunnen betekenen en dat wij niet meer of minder waard zijn dan anderen.

 

Mijn teken- en schilderwerk is te vinden op: https://foekevanacker.weebly.com/

FacebookTwitterShare