Be Aut'hentic • Joris

Blijf dromen

Joris

Ik ben Joris en ben 35 jaar. Ik werk bij de Vlaamse belastingdienst als dossierbehandelaar “taxatie erfbelasting”. Mijn passies zijn piano spelen, wandelen en fietsen. Ik heb ook al enkele grote solofietsreizen gemaakt. Daarnaast ben ik mede – verantwoordelijke van “PASS Mortsel”. Een zelfhulpgroep voor en door mensen met autisme. Ik ben ook bij de VVA actief als vrijwilliger. Zo heb ik al enkele lezingen gegeven en artikels geschreven.

Mensen beschrijven me als een doorzetter, als leergierig en iemand die steeds zijn grenzen wil verleggen (dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen). Mijn motto is, ondanks mijn autisme, een zo normaal mogelijk leven leiden. Het is met vallen en opstaan, maar ik ben al heel trots op wat ik heb bereikt. Ik ben heel fier dat ik vast benoemd ben en al meer dan 5 jaar op dezelfde werkplek werk. Mijn job is heel uitdagend en er komt al wel eens veel stress bij kijken, maar ik heb ook fantastische collega’s en een heel begripvol diensthoofd. Ze begrijpen me heel goed, voelen me heel goed aan en er heerst een zeer positieve sfeer. Een ideale omgeving om te groeien en veel bij te leren. Het werk geeft me ook heel veel zelfvertrouwen en uiteraard ook financiële onafhankelijkheid.

Joris

Als mensen met autisme de juiste mensen treffen, dan kunnen ze met goede begeleiding en ondersteuning ook alles wat mensen zonder autisme kunnen. Daar hou ik me aan vast.

Op mijn twee grote fietsreizen die ik solo heb gemaakt ben ik bijzonder trots. Tijdens een zeer moeilijke periode in 2016 heb ik me voorgenomen om naar Santiago de Compostella te fietsen als alles weer goed zou komen. Als bedanking. Ik heb mijn woord gehouden en in de zomer van 2018 ben ik van thuis uit met de fiets vertrokken naar het verre Spanje. Het was een bijzondere, leerrijke, confronterende, indrukwekkende en mooie tocht. Onderweg heb ik heel verrassende en mooie ontmoetingen gehad. De reis heeft me sterker gemaakt. Een jaar later zat ik weer op de fiets richting Oost – Europa. Ditmaal had ik geen eindbestemming, waardoor het nog spannender werd. Ook deze reis heeft me 10 tallen bijzondere ervaringen rijker gemaakt. Ik had zeker tegenslagen, maar vond (ook al was het soms heel moeilijk) de moed om door te gaan. Doordat ik deze fietsreizen heb gemaakt, merk ik dat ik nu beter kan omgaan met tegenslagen.

Ik hoop dat ik met mijn werk en mijn fietsreizen andere mensen met autisme kan inspireren. Autisme mag zeker geen reden zijn om je dromen op te bergen. Ik zie rondom mij heel veel mensen met autisme met talent.

Mijn auticoach heeft ook een heel mooi motto: als mensen met autisme de juiste mensen treffen, dan kunnen ze eigenlijk (met een goede begeleiding en ondersteuning) ook alles wat mensen zonder autisme kunnen. Daar hou ik me aan vast.

FacebookTwitterShare