Be Aut'hentic • Marieke

Wij zijn uniek als gezin

Marieke

Sinds 9 jaar ben ik moeder van een zoon. Op dat moment wist ik natuurlijk nog niet hoe bijzonder hij zou zijn.

We hebben samen een lange weg afgelegd van onderzoeken, therapie en overleggen met school. Een ramp in eerste instantie, want iedereen leek tegen te werken. Men begreep er de ernst niet van. Tot we op een dag in het UZ zijn beland en zijn manier van denken in kaart werd gebracht.
Autisme zei de dokter in het begin, met enige twijfel. We zullen het over een langere termijn opvolgen. En zo was het. Hij was toen 4 jaar ongeveer.

Toen de zoon 15 maand oud was, zijn we ook aan pleegzorg begonnen. Een grote stap en een nieuw begin, een pleegzus voor onze lieve zoon. Dit meisje was achter in ontwikkeling en leek vaak zo afwezig in contact, dat we haar meegebracht hebben naar de psychiater die onze zoon opvolgde.
“Ikke en Kramikke,” zei men tegen hen. Dat betekende dat ze op elkaar leken, het klikte. Later bleek het een complexe neurobiologische ontwikkelingsstoornis, met autisme. Een uitdaging waar we voor stonden, een moeilijke appel om door te bijten.

Maar liefde voor de kinderen dreef ons verder. Een kleine 5 jaar geleden beviel ik van een lieve tweede zoon. Heel snel bleek dat hij even bijzonder was als de andere kinderen. Hij zit nog steeds in procesdiagnostiek.

Marieke

Een pluim voor mezelf omdat ik ben blijven doorzetten in het belang van de kinderen, ondanks de vele wind tegen

Wij zijn uniek als gezin, als pleeggezin en als ouder. Men zegt soms: “Men krijgt geen kinderen die men niet aankan.” Meer en meer begin ik daarin te geloven.

In januari 2020 heb ik een praktijk geopend voor psycho-educatie en therapie. (Grusonia's Huis voor Verandering) En dit voor volwassenen en kinderen, ook met Autisme en aanverwante problemen. Ik geef lezingen rond Autisme, stress, burn-out en geef ook privé therapie naast mijn andere jobs als verpleegkundige in AZ Groeningen en thuisverpleegkundige.

Kracht putten uit de liefde voor je kinderen is hier van groot belang. Verder durven kijken dan de beperkingen en vooruit kijken en plannen naar de toekomst toe. Ons leven is nu eenmaal niet zoals dat van een ander, maar eigenlijk hebben we daar vrede mee genomen.

Een pluim voor mijn kinderen, voor hun kracht en hun doorzettingsvermogen. 3 sterke karakters met heel veel potentieel naar later toe. Een dankjewel voor mijn man en mijn omgeving om ons in raad en daad bij te staan. Een pluim voor mezelf omdat ik ben blijven doorzetten in belang van de kinderen, ondanks de vele wind tegen.

FacebookTwitterShare