Minicursus Studeren in het hoger onderwijs

De overgang van middelbaar onderwijs naar het hoger onderwijs verloopt niet altijd van een leien dakje. Bij jongvolwassenen met autisme is dat ook zo. Autisme kan hindernissen met zich meebrengen. Nochtans zien we dat de slaagkansen van jongvolwassenen met autisme in het hoger onderwijs hoger liggen dan vroeger. Er is meer kennis van autisme en hogescholen bieden op een andere manier hulp.

Tijdens de eerste sessie van deze minicursus willen we graag stilstaan rond de hindernissen die kunnen voorkomen bij de overgang naar en het studeren aan het hoger onderwijs voor jongvolwassenen met autisme. We bekijken vanwaar dit komt.  In een tweede sessie maken we tijd om stil te staan bij het maken van een studiekeuze en de vooroordelen die in de maatschappij gangbaar zijn rond autisme en studiekeuze. In de laatste sessie is het de bedoeling een overzicht te bieden van hulpbronnen voor jongvolwassenen die studeren in het hoger onderwijs.

Vanuit professionele ervaring van Joke als studentenbegeleider aan de hogeschool en als auticoach wordt de theorie tot leven gebracht. Daarnaast is het de bedoeling studenten met autisme aan het woord te laten. Er zal elke sessie ook ruimte gemaakt worden om jullie eigen verhaal te vertellen en vragen te stellen.

Overzicht van de sessies

Elke sessie gaat online door van 19u30 tot 21u

Sessie 1 – woensdag 7 februari 2024
Hindernissen voor jongvolwassenen in de overgang naar en in het hoger onderwijs
Achterliggende verklaringen
 
Sessie 2 –woensdag 21 februari 2024
Studiekeuze en ASS
Vooroordelen
 
Sessie 3 – woensdag 6 maart 2024
Hulpbronnen in en buiten het hoger onderwijs

Deelnameprijs

Deelnemers aan deze minicursus hoeven geen lid van VVA te zijn of te worden.
Ben je VVA-lid, dan betaal je 45 euro voor deelname aan deze cursus.
Ben je geen VVA-lid, dan betaal je 60 euro voor deelname aan de reeks.

Omwille van het praktisch karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt.
Schrijf dus zo snel mogelijk in!

Schrijf je nu in

FacebookTwitterShare